Naslovna  |  Šta radimo  |  Projekti  |  Škola veb veština, preduzetništva i novinarstva za osobe sa invaliditetom
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Projekti

Škola veb veština, preduzetništva i novinarstva za osobe sa invaliditetom

Projekat „Škola veb veština, preduzetništva i novinarstva za osobe sa invaliditetom– nove mogućnosti za obrazovanje, zapošljavanje i preduzetništvo„ trajao je od septembra do decembra 2015. godine. Finansijski ga je podržalo Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.

Cilj Škole veb veština, preduzetništva i novinarstva je inkluzija osoba sa invaliditetom i poboljšanje njihovog položaja u društvu zahvaljujući osposobljavanju za obavljanje bolje plaćenih poslova na tržištu rada.

Cilj škole bio je da, osim osposobljavanja za samostalan rad na vebu, polaznike motiviše i na pokretanje samostalnog biznisa ukazivanjem na brojne uspešne primere i načine na koje može da se zaradi na vebu. Zato je tokom kursa organizovan i niz vežbi tokom kojih se od polaznika tražila i demonstracija preduzetničkog načina razmišljanja, a rezultati i rešenja koja su polaznici osmišljavali bili su konkretni pokazatelji da kod njih dolazi do promena i u načinu razmišljanja zahvaljujući stečenim znanjima i veštinama tokom kursa.

Školu je završilo 10 polaznika. Oni  su stekli  znanja i veštine koje nisu mogli dobiti tokom formalnog obrazovanja (Sticanje osnovnih znanja o veb novinarstvu koja su neophodna za kreiranje kvalitetnog sadržaja za veb i poštovanje profesionalnih i etičkih principa u novinarstvu; učenje administriranja veb sajta u WordPress-u i CMS-u; učenje osnovnih tehnika istraživanja i pronalaženja podataka na internetu; simulacija rada virtualnih novinarskih redakcija; pkretanje blogova ili sajtova i samostalno objavljivanje tekstova na istim; foto i video montaža). 

Škola im je ponudila program koji ne mogu da dobiju u drugim obrazovnim institucijama, što zbog odsustva ovakvih programa, što zbog neprilagođenosti tih programa ili objekata osobama sa invaliditetom.

Održano je 108 časova (teorijski časovi i vežbe). Sa manjim brojem polaznika koji su pokazali nešto slabije rezultate organizovane su dodatne vežbe tokom kursa.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi