Naslovna  |  Članstvo  |  Potporni fondovi  |  Fond solidarnosti
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Fond solidarnosti

Postanite član Fonda solidarnosti

Fond solidarnosti okuplja sve novinare članove UNS-a, NUNS-a, novinare koji nisu članovi udruženja, kao i novinare penzionere.

Šta dobijate članstvom u Fonda solidarnosti?

Svi članovi Fonda su osigurani kod DDOR-a iz Novog Sada.

U slučaju slučaju invaliditeta, zavisno od procenta invalidnosti porodici se isplaćuje do 500.000 dinara, u slučaju smrti kao posledici nesrećnog slučaja 250.000 dinara, a u slučaju smrti člana Fonda usled bolesti, 65.000 dinara.

Pozajmice 

Dobijate beskamatne pozajmice od 30.000 dinara, rok vraćanja je 10 meseci. Imate pravo i na bespovratnu pomoć od 9.000 dinara.

O Fondu solidarnosti

Voljom svojih članova UNS je 1969. godine obnovio Fond solidarnosti, čime je posle pauze od 32 godine nastavljen rad potpornog društva Beogradskog novinarskog društva (1932–1937). Fond deluje na osnovu Statuta i sopstvenih pravila, koja potvrđuje Skupština Udruženja. Fond solidarnosti je samostalan u radu i odlučivanju o svojim sredstvima, a njegovo poslovanje se obavlja preko posebnog računa.

Kako postati član Fonda solidarnosti?

Formulari:

PRISTUPNICA

MOLBA

OBAVEZE

Obrazac za DDOR (1)

Obrazac za DDOR (2)

Popunjene formulare možete dostaviti lično, poštom ili mejlom na bozana.calov@uns.rs. Adresa Udruženja novinara Srbije je Resavska 28, prvi sprat. 

Obaveze članova Fonda solidarnosti

Zaposleni novinari Fondu solidarnosti plaćaju 1% od mesečne neto plate. Slobodni novinari, penzioneri i veterani plaćaju fiksnu godišnju članarinu koja za 2020. iznosi 1.500 dinara.

Pravila Fonda solidarnosti UNS-a

Na Skupštini Fonda solidarnosti, održanoj 26. aprila 2018. godine usvojene su izmene Pravila Fonda solidarnosti UNS-a. Izmenjena Pravila preuzmite u prilogu.

Pravila Fonda solidarnosti UNS-a

Članovi Izvršnog odbora:

Vera Rakin

Vera Rakin (predsednica) - rakin.vera@gmail.com,

Mirjana Naerlović, Zoran Babović, Gordana Erić, Smilja Dabetić, Borislava Nikolić, Slavica Putnik, Radica Đorđević, Jelena Spasić i počasni član Olga Ivković.

Za dodatne informacije možete se obratiti Božani Ćalov na telefon 011/3344-784.

Saopštenja Akcije Konkursi