Насловна  |  Бележница  |  Библиотека  |  Књиге чланова  |  Драган Боснић објавио књиге „Срби и ја“ и „Српска краљевска долина“
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Књиге чланова

09. 01. 2024.

Аутор: А. Н. Извор: УНС

Драган Боснић објавио књиге „Срби и ја“ и „Српска краљевска долина“

Новинар и члан Удружења новинара Србије (УНС) Драган Боснић објавио је књиге „Срби и ја“ и „Српска краљевска долина“ у којима приказује заборављене пределе, бележи приче о њиховим мештанима и још једном истиче да места која обилази види као свој дом, а да се путујући осећа као код куће.

„За двадесет година бићеш више разочаран стварима које ниси урадио него онима које јеси. Исплови, зато, из сигурне луке. Откривај, сањај, истражуј!“ навео је давно Марк Твен, а тиме се водио и Драган Боснић који, како објективом, тако и оловком бележи приче о људима са којима се срео када се отиснуо на путовања.

У књизи „Срби и ја“ пажњу поклања занимљивим пределима и људима, али и веровањима на Ртњу, на буковим шумама планине Мироч, у источној Србији и многим другим местима.

„Понекад се окренем уназад, бацим поглед на пут који сам прешао па се питам да ли сам га ја својевољно трасирао (у шта би чврсто волео да верујем) или се неко сјајно поиграо са мном и помицао ме као обичног пиона“, пише Боснић у књизи „Срби и ја“.

Док „Срб и ја“ крије мање познате написе о мештанима разноликих предела и њиховим веровањима, књига „Српска краљевска долина“ представља својеврсну ризницу фотографија и историјата различитих градова, манастира, бања и природних лепота.

Као скуп разгледница фотографије одражавају Боснићева опажања места којима је крочио, а ауторски печат о њима овај новинар даје и својим тумачењима и одабиром историјских података о њима.

Објавио је преко хиљаду путописних репортажа у двадесетак престижних магазина који се баве путовањима. Годинама обилази земљу Србију, фотографише и пише о људима, местима.

Тираж за обе књиге износи 1000. Књигу „Срб и ја“ издало је РТС издаваштво, док је књигу „Српска краљевска долина“ издала кућа „Прометеј“.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси