Насловна  |  Бележница  |  Библиотека  |  Књиге чланова  |  Слободан Жикић – „Нешто сасвим лично“
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Књиге чланова

02. 02. 2016.

Извор: УНС

Слободан Жикић – „Нешто сасвим лично“

Дугогодишњи новинар „Политике“ и члан УНС-а Слободан Жикић објавио је књигу „Нешто сасвим лично“.

 

Књига је скуп колумни које је Жикић писао за јагодински лист „Нови пут“.

„Растерећен обавезе да води рачуна о било чијим интересима, да се из било ког разлога контролише и самоцензурише, Слободан Жикић је започео да пише колумне о свему што се догађа у Србији на релацији - власт и њен народ. Својим великим знањем, елоквенцијом, талентом и огромним новинарским и књижевним искуством, писао је како мало ко сме и може“, рекао је рецезент књиге Борислав Радосављевић.

Слободан Жикић рођен је 1948. године у Јагодини. Као професионални новинар „Политике“ радио је у редакцији овог листа, али и као дописник. Извештавао је из бивших југословенских република и Европе. Прву репортажу објавио је у листу „Нови пут“ 1968. године, где је радио од студентских дана. Објавио је шест збирки поезије, књигу прича, есеја, огледа, афоризама и више публицистичких књига.

Добитник је УНС-ове награде за једногодишњи рад и остварења “Светозар Марковић” 1990. године, награде за фељтон “Лаза Костић”, 2001. године, као и бројних других награда и признања.

Издавач: Гамбит
Година издања: 2015.
Тираж: 500
Писмо: Ћирилица
Број страна: 149
Повез: Меки
ИСБН: 978-86-7624-053-1

Коментари (2)

Остави коментар
уто

03.05.

2016.

Данило Коцић, новинар - Лесковац [нерегистровани] у 08:02

Слободан Жикић - новинар и писац за пример

Слободан Жикић је био изванредан новинар Политике, али је неким "моћницима" у тој кући сметао. Образован, изузетно талентован за новинарство и књижевност, овом књигом потврдио је оно што смо о њему давно знали. Његов колега из "Политике" Данило Коцић, дугогодишњи дописник тога листа (у пензији)

Одговори
сре

03.02.

2016.

DINJA [нерегистровани] у 18:33

Dragi prijatelju

Danas je, Slobodane, mnogo vise onih koji ili znaju da citaju ili da pisu. Ti si, kao predstavnik stare garde YU novinarstva i Politike, danas jedan od retkih koji istovremeno zna i da PISE i da CITA. Kao tvoj stari drugar i kolega, iz doba, kada smo iako pravi prijatelji "krili" informacije ti da bi bio prvii u "Politici" a ja u "Novostima", od sveg srca ti cestitam na novoj knjiyi, koju je, vidim, stampao moj sahista Layic. Puno srece i uspeha i naravno novih knjiga. Uveren sam da nove genracije novinara mogle iy Tvojih kolumni mnogo mogle da nauce, pod uslovom da zaju da citaju i izmedju redova. Srdacno Dinja

Одговори

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси