Насловна  |  Бележница  |  Библиотека  |  Књиге чланова  |  Александар Бачко - „Обреновић - изумрла српска династија“
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Књиге чланова

13. 01. 2017.

Извор: УНС

Александар Бачко - „Обреновић - изумрла српска династија“

Члан УНС-а Александар Бачко и ђакон Хаџи Ненад М. Јовановић објавили су књигу „Обреновић (Теодоровићи – Обреновићи) - изумрла српска династија“.

„Књига се бави настанком, развојем и нестанком династије Обреновић, као и њиховим даљим сродницима по мушкој и женској линији који не припадају племству и неутемељеним претензијама појединаца на име и титуле ове династије“, рекао је Бачко УНС-у.

Монографија је објављена у децембру 2016. године у електронском издању.

Уредник: протонамесник Немања С.Мрђеновић

Аутор корица: Катарина Бачко

Број страна: 107

Писмо: Ћирилица 
ИСБН
: 978-86-912425-7-2

Монографију „Обреновић (Теодоровићи – Обреновићи) - изумрла српска династија“ можете бесплатно преузети овде. 

Коментари (1)

Остави коментар
пет

13.01.

2017.

коста д [нерегистровани] у 21:48

на чему су овима претензије утемељене

У историји Србије и Југославије веома је присутно искуство монархизма . Њихова улога „не само да је била погубна по српски народ, него је дугорочно штеточинска, разорна с поразним билансом и последицама“ које и данас испаштамо. Кад год су Срби били изложени страдањима Карађорђевићи су се дохватили државне касе, и с њом и свитом дали се у бег преко границе државе којом су владали.
Сразмерно томе, велике погибије Срба у Великом рату дароване су на олтар монархистичких амбиција Карађорђевића да ради владања великом државом угасе државу Србију. Угасили су државу Србију угуравши је у новостворену Краљевину СХС – Југославије. Ујединитељ је присјединио Србе Словенцима, Хрватима, и другима, што је животом платило 1.247.435 становника Србије, 23% њеног становништва. Србија је тада остала без 62% свог мушког становништва а Срби без своје државе! Само 160.000 цивила је страдало у непотрбном путу преко Албаније, 360.000 страдало 1914/15 год. од епидемје пегавог тифуса. Поред уништеног становништва уништена је половина укупне националне имовине коју је то становништво створило.
Од последица владавине Карађорђевића и величаног Ујединитеља, Србија и Срби се тек сада враћају себи с пута амбиса, куд су их Карађорђевићи водили. Српску државу Карађорђевићи су укинули, угасили, припојили је и подредили другим народима и њиховим територијама, ратним губитницима Великог рата. Карађорђевићи су српске победе и страховита страдања становништва Србије претворили у српски пораз, укидање српске државе! Политиком Карађорђевића, победници у Великом рату, Срби, постали су губитници! Срби су добили рат а изгубили државу!
Краљевина Србије је успостављена 1882 године првим српским краљем Миланом Обреновићем. Као таква постојала је све до 1. децембра 1918 године, док је Карађорђевићи нису укинули. Карађорђевићи су тада одлучили да држава Србија више не постоји. Урађено је то занемарујући одредбе тада важећег Устава. Територију бивше Краљевине Србије претворили су у област, затим у бановине, Дунавску и Моравску. Све у „име његовог величанства Петра I по милости божјој и вољи народној краља Срба, Хрвата и Словенаца ми Александар наследник престола...“ бришу Српску државу, гасе јој државност, припајају њене територије новој држави, праве краљевину СХС. Југославију којом су владали. Југославија се распала. Држава коју су направили више не постоји. Ону претходну су угасили. Данас деловима распаднуте им државе не пада на памет да врате монархију и Карађорђевиће. Стога би Карађорђевићи сада да се врате на чело државе коју су укинули. Није ли то помало шизофрено? Нити је Србија она држава којом су Оберновићи и Карађорђевићи владали, ови други је и укинули, нити они полажу било које право изван и изнад права сваког грађанина ове, данашње Србије.

Одговори

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси