Насловна  |  Актуелно  |  УНС вести  |  Студио Б, Уна и Градска телевизија Пулс представили елаборате Савету РЕМ-а за дозволу у зони покривања са предајника Авала
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

УНС вести

08. 11. 2022.

Аутор: M.C, A.M, A.Н. Извор: УНС

Студио Б, Уна и Градска телевизија Пулс представили елаборате Савету РЕМ-а за дозволу у зони покривања са предајника Авала

Значај чувања традиције уз праћење технолошких иновација, али и финансијска одрживост биле су главне теме данашњих представљања телевизија Студио Б, Уна и Градска телевизија Пулс Савету Регулаторног тела за електорнске медије (РЕМ), од којих само једна може добити дозволу за покривање територије са предајника Авала.

Представници Студија Б су дугогодишњу традицију издвојили као своју предност. Главна и одговорна уредница ове медијске куће Ивана Вучићевић осврнула се на почетак емитовања и успех новинара који су радили на овој телевизији, али и на финансијске проблеме после приватизације које су, како каже, успешно превазишли.

„Продисали смо кад смо променили простор јер имамо више капацитета, али и приходе од изнајмљивања простора“, рекла је Вучићвићева.

Данас се, према речима представника ове медијске куће, редакција Студија Б труди да прати технолошке иновације и парира свакој продукцији - не само у Београду већ и у целој Србији. 

Чланица Савета РЕМ-а Александра Јанковић подсетила је на традицију ове медијске куће.

"Студио Б је култна телевизија. Обично питам за верски програм, али за ову телевизију то није потребно питати јер је развила прилично високе стандарде", рекла је Јанковић и предложила да ова телевизија, у складу са технолошким напретком, развије дигиталне платформе, како би програм био пријемчивији млађој публици.

Вучићевић је истакла да је план да задрже старију публику и у што већој мери привуку млађу.

Циљ телевизије Уна је, како су рекли представници ове медијске куће, превасходно развој забавног програма који сматрају окосницом целокупног садржаја. Ипак, то не значи занемаривање културно-уметничког и информативног програма, додали су из ове медијске куће.

Уредник информативног програма Уне Славко Белеслин рекао је да ће централне информативна емисија имати обавезан сегмент добрих вести јер у медијима доминирају лоше вести.

„Ми смо телевизија добрих намера. Заборављено је психичко стање гледалаца, а ми се фокусирамо на то. Желимо да пошаљемо поруку да ће све бити добро“, рекао је Белеслин.

Чланица Савета РЕМ-а Јудита Поповић истакла је да је обавеза медија да информишу истинито, правовремено и објективно, а не да приказују само добре ствари у друштву. Поповић је додала да телевизија Уна не треба да анестезира јавност јер, како је рекла, већ постоје „ружичасте и срећне телевизије које то чине“.

Белеслин је истакао да је план да имају бар минут и по лепих вести које би психички ревитализовале аудиторијум, али да то не подразумева изостављање битних информација.

Из ове телевизије рекли су и да желе да подстакну предузетнички дух, а добре примере људи који су постигли успех емитоваће у једној од емисија.  Пажњу ће, кажу из Уне, у великом мери посветити домаћој продукцији.

Као једну од специфичности Уне, представници ове телевизије, издвојили су снимање прилога и мобилним телефонима, што ће омогућити да брзо преносе информације.

На питање чланице Савета РЕМ-а Вишње Аранђеловић због чега су се овога пута пријавили само за дозволу за емитовање у зони покривања Авала а не и за националну фреквенцију рекли су да је паметније ићи корак по корак.

Из Центра за едукацију и унапређење друштва ПУЛС из Гроцке рекли су да ће се њихов рад базирати на покривању празнина које су оставили остали локални медији и да ће покрити све локалне теме о којима се не говори у јавности.

Иако је конкурс за дозволу за емитовање са предајника Авала, из ове медијске куће кажу да ће представљати шта се догађа у остатку Србије. 

Ако добију дозволу, трудиће се  да се у великој мери укључе у социјалну инклузију особа са инвалидитетом.

Јудита Поповић је питала како ће телевизија опстати, а финансијску одрживост довели су у питање и други чланови Савета РЕМ-а.

Пројектно суфинансирање навели су као доминантан вид остваривања прихода.

"Сматрам да имам амбиције и шансе да се бавим овим. Два радника бих у року од годину дана могао да исплатим само на основу прихода од пројектног суфинансирања", рекао је Стефан Радић из Центра за едукацију и унапређење друштва ПУЛС.

Allotment Авала представља зону покривања која осим Града Београда, обухвата и територију на северу до Вршца, западу до Шапца, истоку до Великог Градишта и на југу до Смедеревске Паланке и Аранђеловца.
 

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси