Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Откази шефовима још три америчке међународне медијске куће
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

24. 01. 2021.

Аутор: Бета Извор: Данас

Откази шефовима још три америчке међународне медијске куће

Шефови три америчке међународне медијске куће које финансира савезна влада САД изненада су оптуштени касно синоћ, а били су именовани на та места за време Доналда Трампа у америчкој Агенцији за глобалне медије (USAGM).

Два званичника упозната са променама навела су да је вршилац дужности USAGM -а отпустила директоре Радио Слободне Европе/Radio Liberti, Radio Free Asia и Middle East Broadcasting Networks, само месец дана од њиховог именовања на та места.

Промене су уследиле дан после смене директора Галса Америке и његовог заменика и оставке шефа Канцеларије за Cuba Broadcasting.

Извршни директор Америчке агенције за глобалне медије (USAGM) Мајкл Пек поднео је оставку на ту функцију у среду поподне, на захтев председника Џозефа Бајдена, само два сата после Бајденовог полагања заклетве. Даља отпуштања су уследила после изнуђене Пекове оставке.

Демократе и други оптужили су Трамповог шефа USAGM -а Макјкла Пека да покушава да претвори Глас Америке и његове сестсринске радиотелевизије у про-Трамповске пропагандне машине.

Пек је тек у децембру именовао оне који су отпуштени јуче и у четвртак.

Двојица званичника навела су да је вршилац дужности извршне директорке USAGM -а Келу Чао, у петак отпустила директорку Блискоисточне радиотелевизије (Middle East Broadcasting Network) Викторију Коутс, шефа Радија слободна Азија (Radio Free Asia) Стивена Јејтса (Stephen Yates) и шефа Радио слободне Европе (Radio Free Europe) Теда Липиена.

Бела кућа је именовала Келу Чао, дугогодишњу новинарку Гласа Америке, за вршиоца дужности у среду непосредно пошто је затражена Пекова оставка.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси