Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Део опозиције одлучио да више не бојкотује медије блиске властима
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

25. 02. 2021.

Извор: Бета

Део опозиције одлучио да више не бојкотује медије блиске властима

Представници дела опозиционих странака одлучили су, на састанку одржаном у Социјалдемократској странци, да одустану од бојкота, како су навели, "режимских медија" и закључили да је неопходно да се грађанима обрате и тим путем.

"Позивамо целокупну опозицију да до краја кампање користимо сваки могући простор у ком се можемо обратити грађанима и да у околностима у којима су медији под контролом режима, учинимо све што је у нашој моћи да не дозволимо да због тога и обавештеност грађана буде и надаље под контролом", наводи се у саопштењу.

Те странке су додале да је услов за појављивање у медијима блиским власти јасно поштовање права на ауторизацију и преношење изјава у целости, а што се тиче телевизијских емисија, саговорници релевантни за тему емисије, а не представници естраде.

"Подвлачимо да улазак у режимске медије ни на који начин није легитимизовање тих медија, већ искључиво борба свим средствима за то да истина додје до градјана. Нема дијалога у друштву, ни могућности било какве промене док се опозиција обраћа само својим бирачима, допуштајући да највећи део наших градјана буде изложен само реалности коју креира режимска пропаганда", додаје се.

На састанку је одлучено да се настави дијалог са руководством РТС-а и да се инсистира на отварању што већег простора за опозицију на јавном сервису.

"Констатовано је да се друге странке опозиције, које не учествују на овим разговорима, нажалост, ни овај пут нису одазвале позиву да заједно радимо на усаглашавању јединствене платформе за преговоре о изборним условима", додаје се у саопштењу.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси