Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  РТС и Македонска радио-телевизија потписали уговор о дугорочној сарадњи
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

14. 04. 2021.

Аутор: Марија Митровић Извор: РТС

РТС и Македонска радио-телевизија потписали уговор о дугорочној сарадњи

Генерални директор РТС-а Драган Бујошевић и директор Македонске радио-телевизије Марјан Цветковски потписали су уговор о дугорочној сарадњи. То је наставак успешне сарадње два јавна сервиса, а РТС је помогао и у снимању спота македонског представника за песму Евровизије.

Пре годину дана, Македонска радио-телевизија покренула је четврти канал са 24-часовним програмом за националне мањине. Заинтересовани су да се у двосатни програм на српском језику уврсте садржаји које производи РТС, пре свега документарне емисије, дечји и научни програм, емисије забавног садржаја. Такође, Македонска телевизија је веома заинтересована за емитовања РТС-ових серија.

"Заинтересовани смо за већи број садржаја које производи РТС на дневном ниву, али и за играни програм. У Северној Македонији живи велики број припадника српске националне мањине, а, такође, и у Србији има доста грађана којима је матерњи језик македонски, тако да очекујемо да заједнички понудимо програм и тим грађанима", истиче Марјан Цветковски, директор Македонске радио-телевизије.

Драган Бујошевић, генерални директор Радио-телевизије Србије каже да ће се програми размењивати.

"Пре свега то ће њима користити тим, зовемо их мањинама, јесу мањине. Дакле, њима ће пре свега користити, и мислим да ће ту бити центар наших активности уз то што су Марјан и македонска телевизија заинтересовани за овај наш, пре свега серијски програм, а то је нешто по чему је РТС познат и то су серије које се гледају, иако се двадесет пута репризирају. Такве су, добре, шта ћемо", рекао је Бујошевић.

Македонска радио-телевизија планира и отварање дописништва у Београду. Већ је ангажован дописник, али недостају капацитети за снимање и монтажу, и ту такође рачунају на подршку РТС-а.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси