Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Египат ослободио два новинара после 17 месеци затвора
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

15. 04. 2021.

Аутор: Бета Извор: Н1

Египат ослободио два новинара после 17 месеци затвора

Египатске власти ослободиле су данас двоје локалних новинара који су провели 17 месеци у притвору, рекли су њихов адвокат и чланови породице.

Солафа Магди и њен супруг Хосам ел Сајад стигли су у свој дом у Каиру, рекла је Магдина мајка, и објавила слику пара како грле своје дете.

Новинари су ослобођени док траје истрага о томе да ли су ширили лажне вести, злоупотребили друштвене мреже и придружили се забрањеној групи, рекао је њихов адвокат Калед Али.

Магди је извештач за разне медије а Ел Сајид је фото репортер.

Магди и њен супруг приведени су у кварту у Каиру у новембру 2019. године. У то време она је била отворени критичар хапшења активисткиње за људска права Есре Абдел Фатах која је још у притвору.

Они су ослобођени дан после ослобађања Каледа Давуда, опозиционог вође и бившег шефа либералне партије Достур. Он је провео више од годину и по дана у притвору пре суђења.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси