Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Јоксимовић: Власт транспарентно извештавала грађане током пандемије
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

05. 05. 2021.

Аутор: ФоНет Извор: Данас

Јоксимовић: Власт транспарентно извештавала грађане током пандемије

Министарка за европске интеграције Јадранка Јоксимовић изјавила је данас како мисли да је власт грађане Србије током пандемије извештавала транспарентно, редовно и врло одговорно.

„Питање слободе медије мислим да је исправно што сте га поставили у контексту пандемије. Свака криза носи изазове за цело друштво. Сигурна сам да све ваше колеге постављају то исто питање да ли смо информисани на прави начин, да ли су сви подаци били транспарентни, то је легитимно питање“, рекла је Јоксимовић, која је данас са европским комесаром са проширење и суседску политику Оливером вархељијем посетила Институт „Батут“.

На питање шта мисли о степену слободе медија на Светски дан слободе медија, она је рекла да је слобода медија област која се код Србије као код кандидата за чланство мери кроз напредак у области владавине права, да је било замерки у односу на неке ствари, али су оне део реформи.

Јоксимовић је, наводећи да су донети Медијска стратегија и Акциони план, оценила да су знатни кораци направљени у позитивном смеру.

„Слобода медија је оно што ће увек бити тема, не само када сте у процесу, већ и када сте чланица, то је тако у демократским друштвима. Сви заједно треба да радимо на томе и влада и друштво и медији. Свако има свој део одговорности етичности, професионалности и објективности и никада нисмо били затворени као влада за такву врсту разговора и дебате“, рекла је Јоксимовић.

Шеф Делегације ЕУ у Србији Сем Фабрици нагласио је да је позиција ЕУ по том питању јасна да се залаже за потпуну слободу медија, нарочито током пандемије када грађани треба да буду инфорисани правовремено, објективно и тачно.

Фабрици је рекао да се ЕУ од почетка пандемије, већ 13 месеци у Србији се залагала за дијалог са медијима.

На питање о међустраначком дијалогу и о стању демократије говори ако опет дође до бојкота избора, европски комесар за проширење и суседска питања Оливер Вархељи нагласио како је данас дошао да донесе вакцине, а не да разговара о тој теми.

„Имали смо успешну посету председника (Србије) Бриселу и имали успешне разговоре по том питању. Верујем да смо видели посвећеност да ће то бити приоритет. Ми ћемо уложити капацитете да помогнемо дијалог и да то буде успешна прича“, поручио је Вархељи.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси