Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  АНЕМ протестује поводом поновљених напада на Телевизију Н1
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

05. 05. 2021.

Извор: АНЕМ

АНЕМ протестује поводом поновљених напада на Телевизију Н1

Асоцијација независних електронских медија (АНЕМ) најоштрије је протестовала поводом поновљених напада на Телевизију Н1.

Ова телевизија саопштила је да је на  огради око зграде из које извештавају у Београду, у уторак 4. маја 2021. године, окачен транспарент на којем пише "Република Србија, довиђења, Н1, добродошли у Луксембург".

Траспаренти са истим садржајем истицани су и раније. Телевизија Н1 претходне случајеве пријављивала је полицији,  али ни једна од поднетих пријава до сада није дала резултата. 

АНЕМ је у свом саопштењу указао да овај случај сматра симболичним протеривањем Телевизије Н1 из Србије, са циљем застрашивања новинара овог медија слањем поруке да је Србија небезбедно окружење за њих, што је апсолутно недопустиво.  АНЕМ је указао да је у складу са важећим прописима у Републици Србији јавно информисање слободно,  те да регистрација медија или његовог издавача у Србији, никако не може бити услов за остваривање ове слободе. Зато је неопходно да и надлежни реагују, спрече овакве нападе или открију њихове починиоце, и тиме дају свој допринос да окружење за рад свих новинара и свих редакција у Србији, а посебно и редакције Телевизије Н1, буде безбедније и повољније.  

АНЕМ је исказао пуну солидарност са колегама из Н1 и свим медијским професионалцима који су због свог рада изложени претњама и притисцима, са које год стране те претње и притисци да долазе.

 

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси