Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Гојковић: Предност на конкурсима за медије који поштују законске прописе и Кодекс новинара
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

13. 05. 2021.

Извор: Бета

Гојковић: Предност на конкурсима за медије који поштују законске прописе и Кодекс новинара

Комисије за оцену пројеката производње медијских садржаја независне су у свом раду, али постоји обавеза поштовања усвојене Медијске стратегије и пратећег Акционог плана, изјавила је данас министарка културе и информисања Маја Гојковић.

Гојковић је у писаној изјави навела да то значи да "предност при пројектном суфинансирању производње медијског садржаја под равноправним условима имају медији који поштују законске прописе и Кодекс новинара Србије", као и медији "који имају мање изречених мера од стране РЕМ-а и донетих одлука и јавних опомена од стране Савета за штампу".

"Молим, стога, све у комисијама, како на републичком нивоу, укључујући комисије формиране од стране Министарства које водим, тако и комисије које одлучују о финансирању медијских садржаја на покрајинском и локалном нивоу, да поштују препоруке и ставове из Медијске стратегије", казала је Гојковић.

Она је додала да се као министар културе није мешала ни једног тренутка у одлуке комисија "на свих десет конкурса који су спроведени у области информисања", али да апелује на све комисије "да посебно обрате пажњу на поштовање етичког стандарда и професионалног поступања новинара и медија".

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси