Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Марко Видојковић по хитном поступку дао изјаву у Тужилаштву
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

24. 06. 2021.

Аутор: Наташа Латковић Извор: Цензоловка, Н1

Марко Видојковић по хитном поступку дао изјаву у Тужилаштву

Аутор подкаста "Добар, лош, зао" на порталу Нова.рс и писац Марко Видојковић дао је изјаву у Тужилаштву за високотехнолошки криминал, поводом директних претњи смрћу које су му упућене на друштвеној мрежи Инстаграм. Видојковић наводи да су га у Тужилаштву уверавали да раде на томе да што пре открију починиоца.

„Данас сам по хитном поступку отишао да дам изјаву у Тужилаштву, а поводом претњи које сам добио. У Тужилаштву су ме уверавали да раде на томе да што пре открију починиоца. Уверавали су ме и да су претње које су ми упућене директне и врло озбиљне“, каже Видојковић за наш портал.

Он је раније навео да нема дилеме да су му претње упућене због његових изјава о Сребреници у емисији „Добар, лош, зао“. Након тога на Инстаграму му је стигла порука: „Знам где станујеш, заклаћу те к***** сине… Прво ћу да те закољем а онда имам да те сечем на комаде глупандеру глупи… Заклаћу те, кунем се“.

На питање да ли је после таквих претњи добио још неке, он каже да их више није било, али јесте, како каже, наслађивања и оправдавања.

„Пошто има организованих кампања против мене на интернету, које се воде по службеној дужности, питао сам тужиоца шта да радим. Рекао ми је да им се обратим кад тако нешто приметим“, додаје Видојковић.

„Није расветљен случај“

Претње смрћу Марку Видојковићу осудила су сва новинарска удружења, огласио се и ОЕБС, а Министарство полиције је убрзо саопштило да су оне расветљење.

Како су навели у саопштењу, проверама Инстаграм налога са којег су претње упућене Видојковићу утврђено је да је истом приступано са ИП адресе које припадају телекомуникационим оператерима из Аустрије, као и број телефона којим је регистрован наведени профил који такође припада аустријском оператеру мобилне телефоније.

„Министарство унутрашњих послова Републике Србије доставиће захтев Интерполу Аустрије ради идентификовања тражене особе, као и извештај надлежном тужилаштву“, навео је МУП.

Видојковић је након тога изјавио за Н1 да тај случај није расветљен и да није откривен починилац. Он је навео да саопштење полиције у ком је наведено да су расветљене претње може да буде и упозорење починиоцу докле се стигло у истрази.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси