Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Младићи се појавили на акцији кречења мурала Динку Грухоњићу па шутирали опрему
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

25. 03. 2024.

Аутор: С.М.С. Извор: Н1

Младићи се појавили на акцији кречења мурала Динку Грухоњићу па шутирали опрему

Акција кречења претећих и графита мржње испред зграде у којој живи директор удружења НДНВ, универзитетски професор и новинар Динко Грухоњић требало је да почне вечерас, али су се непосредно пре акције појавили младићи који су у једном моменту шутирали опрему за кречење, јавља репортерка Н1.

Како јавља репортерка Н1, четири младића појавила су се испред зграде у којој живи Грухоњић, а у једном момемту шутнули су опрему за крећење. Полиција је на терену и легитимише их.

„Ја не знам ко су те особе, нити ме занима, с обзиром да су покушавали прво да сачувају ово злодело које је нашкрабано на нашој згради. Ја мислим да је међу њима аутор графита и да ће полиција узети то у обзир. Зашто би неко имао разлог да штити ово уколико није сам написао“, рекао је за Н1 Грухоњић.

Како наводи, синоћ је јавно објављан његов број телефона.

„Од тада не престају да стижу позиви на телефон, поруке, мејлови. То је оно класично прогањање, кампања прогргањана, са коначним циљем да ме протерају из Србије у бољем сценарију у лошијем сценарију да ме протерају са планете Земље“, истиче.

Како је истиче, у њеноговом деценијском искуству са  са прогањанима, ово је најгори случај до сада.

„Могуће је да је ово врста показне вежбе, али оно што желим да нагласим да је ово хајка која се диригује из самог врха државе, са Андрићевог венца. Ја сам то рекао и тужилаштву јуче када су ми питали да ли имам индиције ко би мого да буде починилац или иницијатор, рекао сам да је то високи представник СНС Миленко Јованов који ме је прозивао у Скупштини Србије поредећи ме са устачким кољачем и позвао и легитимисао на мој одстрел“, навео је.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси