Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Новинарка Гардијана: Неодговоран прилог британског Телеграфа о „могућем конфликту на Косову“
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

15. 04. 2024.

Извор: Н1

Новинарка Гардијана: Неодговоран прилог британског Телеграфа о „могућем конфликту на Косову“

Прилог британског Телеграфа насловљен питањем "Може ли Косово да буде следећа Украјина" је неодговоран и доказ да британски медији морају више да улажу у извештаче који познају стање на терену, оценила је новинарка из Велике Британије која покрива Балкан и Источну Европу Камила Бел-Дејвис.

Дејвис је реаговала на прилог британског телеграфа који поставља тезу о страху Приштине од наводно могућег напада „Вучићеве Србије као Путиновог савезника“. Лист је отишао до те мере, да је послао своју уредницу војне рубрике Данијелу Шеридан на брда између територије Косова и Србије, преноси Коссев.

„Дошли смо на Косово како бисмо утврдили да ли би овде могао да се догоди следећи велики конфликт у Европи. Стојим овде на планинском венцу док су иза мене брда у Србији“, казала је Шеридан, обучена у маскирну униформу, са панциром и рукавицама са камуфлажним мотивима, али без војног шлема на глави.

У видео клипу објављеном на Твитер налогу британског Телеграфа, Шеридан говори о „страху“ косовског премијера због „анти албанског“ расположења српског председника, те „блиским односима“ Александра Вучића са Путином.

Овај медиј, пише даље Коссев, наводи да је Косово подигло безбедност јер „расте страх од тога да председник Србије планира инвазију потпомогнуту од стране његовог савезника, Владимира Путина“.

 

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси