Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  СЕЕМО тражи од МУП-а Србије: Проверити све чињенице и заштитити новинара ФоНета од веома чудног правног случаја
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

16. 04. 2024.

Аутор: Фонет Извор: Цензоловка

СЕЕМО тражи од МУП-а Србије: Проверити све чињенице и заштитити новинара ФоНета од веома чудног правног случаја

Медијска организација југоисточне Европе (СЕЕМО) затражила је данас од Министарства унутрашњих послова Србије да хитно испита захтев за покретање прекршајног поступка против репортера ФоНета Марка Драгославића, да провери све чињенице и заштити новинара од тог, како се наводи, веома чудног правног случаја.

Полицијска станица Нови Београд поднела је захтев за покретање прекршајног поступка против Драгославића, којем приписује да је „дрским и безобзирним понашањем“, приликом протеста грађана у блоку 63, прекршио Закон о јавном реду и миру, иако је тада био на радном задатку, извештавао и агенцији послао видео снимке.

Полиција га терети да је 17. фебруара око 18:30 часова, у парку поред бензинске пумпе „Шел“, са групом маскираних млађих лица „шутирао и поломио металну ограду градилишта, која је већ стајала оборена, те је таквим својим дрским и безобзирним понашањем угрозио мир и спокојство грађана“.

Захтев за покретање прекршајног поступка потписао је заменик командира полицијске станице Нови Београд 1, капетан Владимир Кочиш, на основу којег је Драгославић добио позив да се 14. маја јави на саслушање у Покрершајном суду у Гроцкој.

У позиву је упозорен да ће, у случају неодазивања или неоправданог недоласка, бити наређено његово довођење.

Драгославић наводи да је 17.фебруара снимао протесте, који су били мирни, и негира да је учествовао у „шутирању и ломљењу ограде“, која је већ била срушена

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси