Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Веран Матић: Важно је да сви случајеви убистава новинара буду под оком јавности
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

18. 04. 2024.

Извор: Бета

Веран Матић: Важно је да сви случајеви убистава новинара буду под оком јавности

Председник Комисије за истраживање убистава новинара Веран Матић изјавио је јуче да је веома важно да се сви случајеви убистава новинара "држе под оком јавности".

Он је, на скупу Удуржења новинара Србије (УНС) нагласио значај солидарности међу новинарима у раду на откривању информација о убиствима медијски радника.

На скупу "Шта су новинари открили деценијама од убистава новинара и где је ту правосуђе?" он је нагласио значај новинарских истраживања у вези свих тих убистава.

На скупу се говорило о налазима последњих истраживања УНС о убијеним новинарима и медијским радницима на ратиштима деведесетих година, на простору бивше Југославије.

Указано је и на убиство, из окторба 1991. шабачке екипе РТС на Банији, када су стардали Зоран Амиџић, Бора Петровић и Дејан Милићевић, док је Сретан Илић преминуо на путу до болнице.Говорило се и о значају рада Комисије за истраживање убистава новинара у случајевима убистава Славка Ћурувије (1949 - 1999), Милана Пантића (1954 - 2001) и Даде Вујасиновић (1964 - 1994).

На скупу су учествовали новинари Јелена Спасић, Филип Мириловић и Драгана Бјелица, као и представници правосудних институција Србије.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси