Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Маја Север о Додиковом вређању новинарке Н1: Позивам све да размисле мало о својим позицијама и о својој одговорности
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

19. 04. 2024.

Извор: ТВ Нова

Маја Север о Додиковом вређању новинарке Н1: Позивам све да размисле мало о својим позицијама и о својој одговорности

Репортер ТВ Нова Жељко Велковић и водитељка јутарњег програма "Пробуди се" Невена Маџаревић осврнули су се на оно о чему тренутно сви у региону говоре, а то је оно што је недавно рекао Милорад Додик водитељки телевизије Н1.

Стигла је реакције и Удружења новинара Србије (УНС). Они су позвали председника Републике Српске да се извини нашој колегиници из Босне и Херцеговине, јер смо сви чули шта је рекао за њу за време Сајма привреде у Мостару, када је поред њега био присутан председник Србије.

Додик је тада увредио новинарку Н1 назвавши је кравом. УНС је навео да свако има право да не буде сагласан са извештавањем новинара и медија али да су увреде новинарима недопустиве и да носиоци јавних функција и сви учесници у јавној сфери морају да воде рачуна о култури говора.

Ово јесте тема у Србији, а да ли се о овоме прича и у Загребу, открива нам колега Вељкович који у Хрватској извештава са недавно завршених парламентарних избора.

Председница Европске федерације новинара Маја Север реаговала ја на овакве увреде Милорада Додика.

„Она је представнике власти у Србији и Републици Српкој позвала да размисле мало о својим позицијама и о својој одговорности и шта заправо раде својим друштвима и грађанима који живе у Србији, Босни и Херцеговини и на који начин се заправо односе према својим грађанима и грађанкама“, рекла је Север.

Видео изјаву Маје Север погледајте ОВДЕ.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси