Насловна  |  Саопштења  |  СНСЦГ: Истражити напад на редакцију “Вијести”
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Саопштења

27. 12. 2013.

СНСЦГ: Истражити напад на редакцију “Вијести”

Савез новинара Србије и Црне Горе (СНСЦГ) тражи да се испитају све околности бомбашког напада који се догодио синоћ, када је испод прозора канцеларије подгоричких “Вијести” бачена експлозивна направа. Бомба је бачена синоћ око 23.30, у тренутку када се главни уредник и још око петнаест људи налазило у редакцији.

“Било је петнаестак у редакцији, завршавали смо број када је одједном нешто грунуло. Неколико прозора је потпуно уништено. Бомба је постављена тачно испод прозора главног уредника, он је био најугроженији. Били су синоћ овде и министар и директор полиције, велики број инспектора, али се још увек не знам ко је одговоран за напад. Сигурносне камере су снимиле нападача како поставља експлозив, али не и његово лице,” наводи за СНСЦГ Бобан Нововић, шеф деска “Вијести.”

СНСЦГ подсећа да ово није први напад на редакцију “Вијести”. Редакција је каменована 8. новембра ове године, када су три непозната мушкарца камењем разбила прозор редакције. "Вијести" су нападнуте и током Параде поноса, када је редакција два пута каменована. У августу ове године бачена је експлозивна направа испред куће новинара "Вијести" Туфика Софтића. Полиција и тужилаштво Црне Горе још увек нису решили ни серију паљења аутомобила “Вијести” 2011. године.

СНСЦГ, који чине УНС и УНЦГ тражи од црногорске полиције да хитно пронађе одговорне за овај напад.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси