Резултати претраге

Search term: РЕСАВСКИ ПОШТОНОША, Hits: 18

16. 05. 2018.

Објављен хиљадупетстоти текст (прилог) на интернет порталу „Ресавски поштоноша

Свештеник Јован Шарић на служби у Свилајнцу у септембру 1871.године покренуо је први лист у унутрашњости Србије „Ресавски поштоноша“, чији је био издавач и главни уредник. „Поштоноша“ је штампан на две стране у формату 41 x 25 cm. Примерак је коштао 48 гроша.

08. 06. 2008.

Омогућити рад ТВ Ресава

Удружење новинара Србије (УНС) најоштрије осуђује избацивање редакције ТВ Ресава и часописа РЕСАВСКИ ПОШТОНОША из просторија чији је власник општина Свилајнац, као и насилно прекидање телевизијског програма које је 04.јуна спровела комисија Општинског већа Свилајнца по налогу заменика председника општине и председника Окружног одбора Демократске странке за Поморавље, Предрага Милановића.

... Ресава и најстаријег локалног листа РЕСАВСКИ ПОШТОНОША у закупљени простор и надокнади штету насталу незаконитим насилним прекидом програма. ...

26. 12. 2017.

„Дођош“ не сме да критикује

Новинар и уредник сајта “Ресавски поштоноша” Раде Ђорђевић живи и ради у Свилајнцу од 2005. године, када је ту дошао из Београда, јер је на конкурсу изабран за директора Јавног предузећа Информативни центар Свилајнац. Данас, после 12 година, постао је „дођош“, неподобан да критикује локалну власт. За 12 година, водио је Информативни центар Свилајнац, преживео ликвидацију овог Јавног предузећа, основао приватну телевизију ТВ Ресава и обновио лист „Ресавски поштоноша“, којима су општинске власти 2008. године избациле редакцију из општинских просторија и тако их угасили.

... Сада је у пензији и уз помоћ неколико сарадника пише и уређује сајт Ресавски поштоноша. Пошто ...

04. 08. 2020.

Скупштинска седница у Свилајнцу отворена само за повлашћене медије

Уредник сајта „Ресавски поштоноша“ и оснивач Телевизија Ресава Раде Ђорђевић обавестио је Удружење новинара Србије (УНС) да је медијима у Свилајнцу забрањен улазак на седнице Скупштине општине. Епидемиолошка ситуација, али и недовољно места за новинаре у сали, разлози су за овакву „незваничну“ одлуку, објашњава новинар.

... онемогућен. Ђорђевић је иначе основао приватнуТелевизију Ресава и обновио лист Ресавски поштоноша ...

27. 11. 2008.

Чита ли ко отворена писма

Председник УНС-а Нино Брајовић обратио се председнику Србије Борису Тадићу и министру културе Небојши Брадићу отвореним писмом 31. октобра 2008. године, због ситуације у којој су се нашли свилајначки медији, телевизија "Ресава" и лист "Ресавски поштоноша" после незаконитог поступка и злоупотребе власти од стране њених локалних представника.

... медијима у Свилајнцу. Страдалници су Телевизија "Ресава" и редакција часописа "Ресавски поштоноша ...

21. 05. 2015.

Новинари ометани у раду на изборима за председника СНС-а у Свилајнцу

На синоћ одржаним изборима за председника Општинског одбора Српске напредне странке (СНС) у Свилајнцу новинарима ТВ Ресава, листа „Ресавски поштоноша“ и извештачу Радио Београда није било омогућено да неометано раде свој посао.

04. 06. 2014.

Шест година од насилног прекида рада ТВ Ресава

Удружење новинара Србије (УНС) подсећа да је на данашњи дан пре шест година општинско руководство Свилајнца избацило редакције ТВ Ресава и часописа „Ресавски поштоноша“ из просторија чији је власник општина Свилајнац и насилно прекинуло телевизијски програм.

05. 06. 2017.

Сви центри центра, други део

Без било каквог налога 4. јуна 2008. године, локална власт конституисана 31.маја, четворочлана комисија, помогнута одабраним члановима Демократске странке (укључујући и мајстора за замену брава), неовлашћено је упала у улици Светог Саве бр.60 у просторије ТВ“Ресаве“ и локалног листа „Ресавски поштоноша“ иначе најстаријег провинцијског листа у Србији покренутог 1871. године.

04. 06. 2016.

Oсам година од насилног гашења ТВ Ресава

Удружење новинара Србије (УНС) подсећа да је на данашњи дан пре осам година општинско руководство Свилајнца избацило редакције ТВ Ресава и часописа „Ресавски поштоноша“ из просторија чији је власник општина Свилајнац и насилно прекинуло телевизијски програм. Комисија Општинског већа Свилајнца је, по налогу тадашњег заменика председника општине Предрага Милановића (сада председник општине), злоупотребила овлашћење и уместо да само преузме опрему која је била власништво општине, избацила запослене и наредила прекид програма.

25. 10. 2018.

Бранко Станковић, Чедомир Радусиновић и Радомир Угрнић добитници Награде за животно дело Савеза новинара Србије и Црне Горе

Новинари Бранко Станковић, Чедомир Радусиновић и Радомир Угрнић овогодишњи су добитници Награде за животно дело Савеза новинара Србије и Црне Горе (СНСЦГ), једногласно је одлучио жири у саставу Веселин Ђокић, Милован Урошевић и Ивица Милосављевић. Бранко Станковић је у РТС-у већ 30 година, а половину тог времена ради као аутор и уредник емисије 'Квадратура круга' која је до сада имала више од 750 издања.

... , а редовно објављује текстове на порталу Ресавски поштоноша који је наставио традицију најстаријег ...

05. 06. 2019.

Од 2008. о информисању одлучују локални моћници

После конституисања општинске скупштине 31.маја 2008.године и избора новог руководства, два медија су насилно избачена на улицу. ТВ Ресава која је емитовала програм посредством кабловског оператера Коперникус из Свилајнца, неовлашћено је искључена из програма 4. јуна.

... Србије (УНС) најоштрије осуђује избацивање редакције ТВ Ресава и часописа РЕСАВСКИ ПОШТОНОША из ...

13. 05. 2013.

Изабранo руководство УНС-а

На Изборној скупштини Удружења новинара Србије (УНС) одржаној 11. и 12. маја на Златибору изабрани су председник УНС-а, Надзорни одбор, Суд част и нова Управа Удружења. За председницу УНС-а, тајним гласањем, поново је изабрана Љиљана Смајловић. Она је добила 124 од 140 гласова чланова Скупштине.

... (80), Никола Врзић, Печат (78), Раде Ђорђевић, ТВ Ресава и Ресавски поштоноша (78), Славољуб ...

05. 06. 2017.

Јавно информисање у Свилајнцу по диктату локалних моћника

После конституисања општинске скупштине 31. маја 2008. године и избора новог руководства, ТВ Ресава, која је емитовала програм посредством кабловског оператера Коперникус из Свилајнца, неовлашћено је искључена из програма 4. јуна.

... насилно избацило на улицу раднике Телевизије Ресава и часописа Ресавски поштоноша, који су уредно ...

03. 06. 2015.

Седма година од насилног прекида рада ТВ „Ресаве“

Злоупотребом овлашћења, комисија Општине Свилајнца коју је формирао заменик председника општине 4. jуна 2008. године, насилно је прекинула програм кабловске ТВ „Ресаве“ и наредила исељење из уредно закупљених просторија.

... избачена и редакција најстаријег локалног листа у Србији Ресавски поштоноша из 1871. године који и ...

28. 12. 2018.

Коме смета објективно информисање?

Десет година од насилног прекида телевизијског програма „Ресаве“.

... Ресава и часописа Ресавски поштоноша, који су уредно закупиле просторије у општинској згради. У тим ...

05. 06. 2018.

Информисање у Свилајнцу деценију по диктату локалних моћника

После конституисања општинске скупштине 31.маја 2008.године и избора новог руководства, ТВ Ресава која је емитовала програм посредством кабловског оператера Коперникус из Свилајнца, неовлашћено је искључена из програма 4. јуна.

... избацило на улицу раднике Телевизије Ресава и часописа Ресавски поштоноша, који су уредно закупиле ...

04. 11. 2015.

"Лаки" писци "тешких" пројеката

Баш свашта се могло прочитати у појединим пројектима и другим документима којима су, нарочито портали, конкурисали за суфинансирање из буџета локалних самоуправа.

... кадровских и техничких капацитета да заиста и реализују "ресавски" пројекат. Да ли су неки вешти писци ...

11. 12. 2017.

Новинар Њујорк Тајмса видео аутомобил Перенића и Славуја

- Игром случаја видео сам извештај Војске Југославије о прислушкивању ОВК. У дану када су киднаповани Ранко Перенић и Ђуро Славуј, у том извештају забележено је: "Два пакета су донесена до Беле Цркве" (насеље у Ораховцу). Одмах сам тамо послао новинара Њујорк Тајмса Мајка О’Конора. Када се вратио питао ме је за серијски број њиховог диктафона. Знао сам број, јер сам га лично купио.

... освежење на програму јер је говорио чист језик, није имао наш косовско-ресавски акценат. У Радио ...

Саопштења Акције Конкурси