Резултати претраге

Search term: РЕСАВСКИ ПОШТОНОША, Hits: 24

16. 05. 2018.

Објављен хиљадупетстоти текст (прилог) на интернет порталу „Ресавски поштоноша

Свештеник Јован Шарић на служби у Свилајнцу у септембру 1871.године покренуо је први лист у унутрашњости Србије „Ресавски поштоноша“, чији је био издавач и главни уредник. „Поштоноша“ је штампан на две стране у формату 41 x 25 cm. Примерак је коштао 48 гроша.

15. 06. 2021.

УНС: Председник Oпштине Свилајнац да не омаловажава новинаре „Ресавског поштоноше“

Удружење новинара Србије (УНС) се противи начину на који се председник Oпштине Свилајнац Предраг Милановић односи према новинарима локалне редакције „Ресавски поштоноша“ и тражи да се том онлајн медију омогући несметан рад и извештавање са општинских догађаја.

... просторије из којих је насилно исељена ТВ Ресава и лист Ресавски поштоноша, усељена ТВ Центар, а ...

24. 12. 2021.

УНС у Свилајнцу са новинарима Ресавског поштоноше обележио 150 година од првог броја

"Први локални лист у Србији 'Ресавски поштоноша'" насловни је текст бесплатног примерка новина чији су уредник и новинари данас у Свилајнцу обележили 150 година од оснивања.

... пре почео је да излази Поштоноша. И тих десет година мање довољно је да наше Удружење буде друго ...

08. 06. 2008.

Омогућити рад ТВ Ресава

Удружење новинара Србије (УНС) најоштрије осуђује избацивање редакције ТВ Ресава и часописа РЕСАВСКИ ПОШТОНОША из просторија чији је власник општина Свилајнац, као и насилно прекидање телевизијског програма које је 04.јуна спровела комисија Општинског већа Свилајнца по налогу заменика председника општине и председника Окружног одбора Демократске странке за Поморавље, Предрага Милановића.

... Ресава и најстаријег локалног листа РЕСАВСКИ ПОШТОНОША у закупљени простор и надокнади штету насталу незаконитим насилним прекидом програма. ...

26. 12. 2017.

„Дођош“ не сме да критикује

Новинар и уредник сајта “Ресавски поштоноша” Раде Ђорђевић живи и ради у Свилајнцу од 2005. године, када је ту дошао из Београда, јер је на конкурсу изабран за директора Јавног предузећа Информативни центар Свилајнац. Данас, после 12 година, постао је „дођош“, неподобан да критикује локалну власт. За 12 година, водио је Информативни центар Свилајнац, преживео ликвидацију овог Јавног предузећа, основао приватну телевизију ТВ Ресава и обновио лист „Ресавски поштоноша“, којима су општинске власти 2008. године избациле редакцију из општинских просторија и тако их угасили.

... Сада је у пензији и уз помоћ неколико сарадника пише и уређује сајт Ресавски поштоноша. Пошто ...

04. 06. 2021.

Тринаест година од насилног гашења ТВ Ресава

На данашњи дан 2008. године комисија општине Свилајнац избацилa је редакције ТВ Ресава и листa „Ресавски поштоноша“ из уредно закупљених просторија чији је власник општина и насилно прекинулa телевизијски програм.

... . Обновљен је лист Ресавски поштоноша, али се и он од 2015. године не штампа, већ објављује онлајн. За ...

04. 08. 2020.

Скупштинска седница у Свилајнцу отворена само за повлашћене медије

Уредник сајта „Ресавски поштоноша“ и оснивач Телевизија Ресава Раде Ђорђевић обавестио је Удружење новинара Србије (УНС) да је медијима у Свилајнцу забрањен улазак на седнице Скупштине општине. Епидемиолошка ситуација, али и недовољно места за новинаре у сали, разлози су за овакву „незваничну“ одлуку, објашњава новинар.

... онемогућен. Ђорђевић је иначе основао приватнуТелевизију Ресава и обновио лист Ресавски поштоноша ...

27. 11. 2008.

Чита ли ко отворена писма

Председник УНС-а Нино Брајовић обратио се председнику Србије Борису Тадићу и министру културе Небојши Брадићу отвореним писмом 31. октобра 2008. године, због ситуације у којој су се нашли свилајначки медији, телевизија "Ресава" и лист "Ресавски поштоноша" после незаконитог поступка и злоупотребе власти од стране њених локалних представника.

... медијима у Свилајнцу. Страдалници су Телевизија "Ресава" и редакција часописа "Ресавски поштоноша ...

21. 05. 2015.

Новинари ометани у раду на изборима за председника СНС-а у Свилајнцу

На синоћ одржаним изборима за председника Општинског одбора Српске напредне странке (СНС) у Свилајнцу новинарима ТВ Ресава, листа „Ресавски поштоноша“ и извештачу Радио Београда није било омогућено да неометано раде свој посао.

04. 06. 2014.

Шест година од насилног прекида рада ТВ Ресава

Удружење новинара Србије (УНС) подсећа да је на данашњи дан пре шест година општинско руководство Свилајнца избацило редакције ТВ Ресава и часописа „Ресавски поштоноша“ из просторија чији је власник општина Свилајнац и насилно прекинуло телевизијски програм.

05. 06. 2017.

Сви центри центра, други део

Без било каквог налога 4. јуна 2008. године, локална власт конституисана 31.маја, четворочлана комисија, помогнута одабраним члановима Демократске странке (укључујући и мајстора за замену брава), неовлашћено је упала у улици Светог Саве бр.60 у просторије ТВ“Ресаве“ и локалног листа „Ресавски поштоноша“ иначе најстаријег провинцијског листа у Србији покренутог 1871. године.

04. 06. 2016.

Oсам година од насилног гашења ТВ Ресава

Удружење новинара Србије (УНС) подсећа да је на данашњи дан пре осам година општинско руководство Свилајнца избацило редакције ТВ Ресава и часописа „Ресавски поштоноша“ из просторија чији је власник општина Свилајнац и насилно прекинуло телевизијски програм. Комисија Општинског већа Свилајнца је, по налогу тадашњег заменика председника општине Предрага Милановића (сада председник општине), злоупотребила овлашћење и уместо да само преузме опрему која је била власништво општине, избацила запослене и наредила прекид програма.

30. 09. 2021.

УНС са колегом Радетом Угрнићем на 90-ти рођендан

Најстаријем новинару у Ресави и члану Удружења новинара Србије Радомиру Угрнићу 90-ти рођендан честитале су јуче колеге из УНС-овог Клуба новинара "Ресава", који окупља новинаре из Свилајнца и околине

... ирадијаМиг из Бобова код Свилајнца. Раде Угрнић и даљесарађује са порталом Ресавски поштоноша ...

09. 06. 2021.

Награда за Владимира Банића

Овогодишњи добитник награде за новинарску храброст "Милан Пантић" је Владимир Банић, одлучио је жири који чине представници редакције "Вечерњих новости", Удружења новинара Србије, Независног удружења новинара Србије, редакције "Новог пута" из Јагодине и породице Пантић, саопштено је данас.

... "Јединство" из Приштине и редакција часописа "Ресавски поштоноша". Награда ће бити додељена у ...

25. 10. 2018.

Бранко Станковић, Чедомир Радусиновић и Радомир Угрнић добитници Награде за животно дело Савеза новинара Србије и Црне Горе

Новинари Бранко Станковић, Чедомир Радусиновић и Радомир Угрнић овогодишњи су добитници Награде за животно дело Савеза новинара Србије и Црне Горе (СНСЦГ), једногласно је одлучио жири у саставу Веселин Ђокић, Милован Урошевић и Ивица Милосављевић. Бранко Станковић је у РТС-у већ 30 година, а половину тог времена ради као аутор и уредник емисије 'Квадратура круга' која је до сада имала више од 750 издања.

... , а редовно објављује текстове на порталу Ресавски поштоноша који је наставио традицију најстаријег ...

05. 06. 2019.

Од 2008. о информисању одлучују локални моћници

После конституисања општинске скупштине 31.маја 2008.године и избора новог руководства, два медија су насилно избачена на улицу. ТВ Ресава која је емитовала програм посредством кабловског оператера Коперникус из Свилајнца, неовлашћено је искључена из програма 4. јуна.

... Србије (УНС) најоштрије осуђује избацивање редакције ТВ Ресава и часописа РЕСАВСКИ ПОШТОНОША из ...

13. 05. 2013.

Изабранo руководство УНС-а

На Изборној скупштини Удружења новинара Србије (УНС) одржаној 11. и 12. маја на Златибору изабрани су председник УНС-а, Надзорни одбор, Суд част и нова Управа Удружења. За председницу УНС-а, тајним гласањем, поново је изабрана Љиљана Смајловић. Она је добила 124 од 140 гласова чланова Скупштине.

... (80), Никола Врзић, Печат (78), Раде Ђорђевић, ТВ Ресава и Ресавски поштоноша (78), Славољуб ...

05. 06. 2017.

Јавно информисање у Свилајнцу по диктату локалних моћника

После конституисања општинске скупштине 31. маја 2008. године и избора новог руководства, ТВ Ресава, која је емитовала програм посредством кабловског оператера Коперникус из Свилајнца, неовлашћено је искључена из програма 4. јуна.

... насилно избацило на улицу раднике Телевизије Ресава и часописа Ресавски поштоноша, који су уредно ...

20. 07. 2021.

Општина Аранђеловац не да паре непријатељским медијима

Наш портал и ове године без динара од Општине Аранђеловац – и не чуди кад је председник општине Бојан Радовић пре скоро годину дана окарактерисао писање нашег портала као непријатељско према њему лично и „Општини Аранђеловац као институцији“.

... Комисије два кандидата: Рада Ђорђевића, власника портала Ресавски поштоноша у Свилајнцу и Предрага ...

03. 06. 2015.

Седма година од насилног прекида рада ТВ „Ресаве“

Злоупотребом овлашћења, комисија Општине Свилајнца коју је формирао заменик председника општине 4. jуна 2008. године, насилно је прекинула програм кабловске ТВ „Ресаве“ и наредила исељење из уредно закупљених просторија.

... избачена и редакција најстаријег локалног листа у Србији Ресавски поштоноша из 1871. године који и ...

Саопштења Акције Конкурси