Насловна  |  Актуелно  |  УНС вести  |  УНС петиција: „Вратите нам Утисак“
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

УНС вести

30. 09. 2014.

УНС петиција: „Вратите нам Утисак“

Удружење новинара Србије (УНС) позива новинаре и јавност да потпишу петицију „Вратите нам Утисак“. УНС тражи да телевизија Б92 поштује уговор и почне са емитовањем утицајне и гледане емисије „Утисак недеље“ ауторке Оље Бећковић. У објашњење пословодства телевизије Б92 да развојни планови изискују премештање „Утиска недеље“ на кабловски канал Б92 инфо не верујемо тим пре што је онемогућен редован почетак емитовања емисије 31. августа.

Подршка „Утиску недеље“ и ауторки Ољи Бећковић је подршка доказаним професионалним стандардима, стандардима који се темеље на слободи различитог мишљења, дијалогу и дужности новинара да постави сва, па и неугодна питања носиоцима јавних функција.

Петицију са прикупљеним потписима уручићемо пословодству ТВ Б92.  

Пeтицију можете потписати овде.

Коментари (35)

Остави коментар
чет

02.10.

2014.

anonymous [нерегистровани] у 15:22

Zašto je nebitna Olja Bećković?


Tokom svog dugogodišnjeg rada na emisiji koja ovih dana privlači nezasluženo veliku pažnju, Bećkovićka se strasno i gotovo uvek nekritički zalagala za bezuslovno prihvatanje zapadnog ekonomsko-političkog modela. Verovatno je mislila da je ona iznad običnih smrtnika i da se njoj taj model ne može obiti o glavu.
Jedna od osobina tog modela je moć poslodavca da u bilo kom trenutku otpusti zaposlenog. U slučaju da ovaj ima važeci ugovor stvar će se resiti plaćanjem odštete ali će zaposleni leteti na ulicu.
Kada se radi o ugovoru dve firme princip je vrlo sličan, velika će uvek moći da se otarasi manje na ovaj ili onaj način. Ako ne drugačije, onda opet odštetom.
I to je, manje više, ono što se desilo ucveljenoj zvezdici.
Drugi princip sistema koji je ona toliko zaslepljeno branila a da ga nikada nije videla je takodje vrlo jednostavan: rentabilnost iznad kvaliteta. Tako je B92 u svom suludom maršu ka pozicijama PINKa a vodjen željom da bude rentabilan, odlučio da napravi drugi programski koncept u kome jednostavno nema mesta za emisiju Olje Bećković.
Narikanjem o nekakvoj zabrani ona se spušta jos niže i pokazuje potpuno nepoznavanje sistema za koji se godinama zalaže.
Ovim nisam želeo da kažem da u Srbiji danas na postoji cenzura, jednostavno mislim da se u slučaju Olje Bećković ne radi o tome.

Одговори
чет

02.10.

2014.

anonymous [нерегистровани] у 13:36

Re:

Bravo za kolegu Kolju!Zar se zaista UNS bavi peticijama .A toliko je novinara , koji nije uzelo 2 milona evra kao Olja i njoj sličnih ,ostalo bez posla.Šta su njene kolege uradile u RTV ? Sramota

Одговори
сре

01.10.

2014.

Rekla Kazala [нерегистровани] у 22:31

Ko je sledeci?

Sve te novinare treba strpati u zatvor da se publikum opet necemu raduje.Narodu je dosta njegovih muka,pa nece valjda neki slobodomisleci i nadobudni novinari da mu staju na zulj pricom o fabrikama i radnicima koji ne rade,otimacini i pljacki,o nemastini,korupciji,politickim obmanama,Ostaviti Zeljka i jos par podobnih za izludjivanje jos malo preostalog zdravog mozga,Onda ce i oni "kalpak",a mi smo ga vec ugasili.

Одговори
сре

01.10.

2014.

loli [нерегистровани] у 20:23

podrska

ocemo utisak,ovo je sramota sta radi vucic

Одговори
сре

01.10.

2014.

buki [нерегистровани] у 16:09

Olja Mančić

Od sinoć mi je jasno zašto je B-92 zabranio "Utisak". Za javnost i građane Srbije je ipak važnije da vide kako Suzana Mančić šeta kera u parku. To je "Utisak"! A ovaj Oljin - čemu tu služi?

Одговори
сре

01.10.

2014.

Petrovic [нерегистровани] у 15:07

Podrska

Nisam clan udruzenja, ni pristalica Olje Beckovic, ali sam protiv sramne kontrole medija koju sprovodi A. Vucic i negova grupa dok Srbija sve vise tone u glupost, poltronizam, a ekonomski je na dnu Evrope.

Sa siromasnim i zaglupelim narodom moze se manipulisati na razne nacine i to se cini svakodnevno preko medija, ili ucenama.

Po poslovnoj etici (koja u Srbiji gotovo i da NE postoji) B 92 je krajnje NEkorektno postupila prema Olji, a verovatno i drugima. Nadam se da UNS moze da se izbori da zastiti svoje kolege i pravno i moralno.

Одговори
сре

01.10.

2014.

sasa [нерегистровани] у 11:13

potpisivanja peticije

Treba obezbediti potpisivanje peticije i na drugi način a ne samo elektronski, pošto mnogo građana, koji žele da se vrati "Utisak" ne znaju ili nisu u mogućnosti da ovako potpišu Peticiju, pa će se stvoriti pogrešna slika. Mislim da je bolje da bude što više potpisnika a samo ovim putem se to neće realizovati.

Одговори
сре

01.10.

2014.

lex [нерегистровани] у 11:02

Re: bot

Zar i ovde sns botovi ,dal vas veliki vodja placa po kliku?

Одговори
сре

01.10.

2014.

Nišljaanonymous [нерегистровани] у 01:18

Bez Olje

Emisiju obavezno vratiti, ali sa bez intrigantne i bezobrazne Olje.

Одговори
уто

30.09.

2014.

anonymous [нерегистровани] у 18:38

Re: tako je

Konacno glas razuma.

Одговори
уто

30.09.

2014.

anonymous [нерегистровани] у 18:37

dosta vise

Dosta vise sa ovim cirkusom. Narod gladuje, a UNS se ceslja. Imamo mi vise problema od uvredjene Olje Beckovic. Lopta je okrugla, to je zivot.

Одговори
уто

30.09.

2014.

Veroljub [нерегистровани] у 18:35

Re:

Ja sam "NAM" Veroljub Milošević, urednik Srpske Televizije Čikago

Одговори
уто

30.09.

2014.

Комнен Коља Сератлчић [нерегистровани] у 17:41

Објавите мпој јучерашњи осврт

Молим вас објавите мој јучерашњи осврт.
Против сам ПЕТИЦИЈЕ. Позивам колеге, чланове УНС-а, да се не баве и замјавају са Ољом Бећковић. Ко у УНС-у стоји иза ове кампање и подршке. Коме је то у интересу. Ко се то игра са флоскулом "Вратите нам Утисак". Да сте написали "Вратите Утисак", некако бих прогутао, али "Вратите нам Утисак" је толико навијачко, посебно што нећете да наведете ко су ти који спадају у оно "нам".

Одговори
уто

30.09.

2014.

anonymous [нерегистровани] у 17:38

Vratite utisak nedelje...

Diktatura coveka mekog srca,koji dokazuje da je politicar kao pelena koja se menja iz istog razloga. Apsolutna podrska protestu u svim oblicima da se vrati emisija"UTISAK NEDELJE" i da odgovarajuce institucije ispitaju pozadine ne postovanja ugovora u ovom slucaju.

Одговори
уто

30.09.

2014.

anonymous [нерегистровани] у 17:12

Vesti iz medija

Vratite vesi iz meidija da vam ne bi dosli tamo.. mi.

Одговори

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси