Naslovna  |  Aktuelno  |  Građani traže da novinari pitaju  |  EPS: Redovno očitavanje brojila, čitači imaju zaštitnu opremu
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Građani traže da novinari pitaju

07. 04. 2020.

Autor: D. Bjelica Izvor: UNS

EPS: Redovno očitavanje brojila, čitači imaju zaštitnu opremu

Iz javnog preduzeća „Elektroprivreda Srbije“ odgovorili su Udruženju novinara Srbije za rubriku „Građani traže da novinari pitaju“ da se u vreme vanrednog stanja zbog borbe sa koronavirusom očitavaju brojila svih kupaca, svakog meseca i da čitači imaju zaštitnu opremu.

„Da bi se smanjila mogućnost kontakta i dodatno zaštitilo zdravlje građana, EPS je zamolio kupce putem svih kanala komunikacije, uključujući i medije, da 1. aprila očitaju stanje na svom mernom uređaju i da istaknu stanje brojila i datum očitavanja na vidnom mestu na ulazu u svoje objekte. Kupci su mogli i da jave stanje sa brojila telefonom ili elektronskom poštom“, odgovorili su iz EPS-a.

U dopisu UNS-u za rubriku u kojoj tražimo odgovore na pitanja građana EPS je naveo da su aktivnosti ove kompanije usmerene na to da u vanrednim okolnostima budu obezbeđeni stabilna proizvodnja i nesmetano snabdevanje električnom energijom za privredu i građane Srbije.

Pitanja na koje je UNS tražio odgovore nadležnih glasila su: Kako je EPS organizovao rad, da li se redovno za svaki mesec očitavaju brojila i koje je mere preduzeo da bi zaštitio zdravlje čitača brojila, s obzirom na to da se po prirodi posla kreću od domaćinstva do domaćinstva, a uvedeno je vanredno stanje zbog pandemije? Da li EPS šalje čitače brojila tokom vanredna stanja u domaćinstva osoba u karantinu i osoba koje imaju koronavirus? Čitači brojila takođe mogu biti prenosioci koronavirusa, a u obavezi su da ulaze sva domaćinstva koja nemaju električna brojila van kuće.

UNS na svom sajtu objavljuje pitanja građana i odgovore na njih u rubrici „Građani traže da novinari pitaju“.

UNS poziva novinare da na svakodnevnim konferencijama postave nadležnima pitanja građana koja objavljuje na svom sajtu i dostavlja redakcijama.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi