Naslovna  |  Aktuelno  |  Građani traže da novinari pitaju  |  Ministarstvo poljoprivrede najavilo specijalne dozvole za poljoprivrednike sa njivama u BiH
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Građani traže da novinari pitaju

13. 04. 2020.

Autor: D. Bjelica Izvor: UNS

Ministarstvo poljoprivrede najavilo specijalne dozvole za poljoprivrednike sa njivama u BiH

Ministarstvo poljoprivrede danas je tražilo da im se dostavi spisak poljoprivrednika koji imaju posede na levoj obali reke Drine zbog dobijanja specijalnih dozvola za prelazak preko privremenog graničnog prelaza, potvrdio je Udruženju novinara Srbije za rubriku „Građani traže da novinari pitaju“ predsednik opštine Bogatić Nenad Beserovac.

- Prijavljivanje građana u Mesnoj kancelariji u Badovincima počinje od sutra svakog radnog dana u vremenu od 7 ujutro do 14 sati, naveo je Beserovac za UNS.

Pošto je ponovljen dopis Ministarstvu poljoprivrede u dogovoru sa ministrom Branislavom Nedimovićem 10. aprila, to su najnovije informacije u rešavanju ovog problema.

Prema informacijama koje ima opštinski štab za vanredne situacije direktor policije Vladimir Rebić će sa kolegama iz BiH voditi pregovore o načinu prelaska naših poljoprivrednih proizvođača preko privremenog graničnog prelaza na Pavlovića mostu objasnio je Beserovac UNS-u.

Rešavanje problema meštana Badovinca počelo je 20. marta po uvođenju vanrednog stanja kada je Štab za vanredne situacije opštine Bogatić na vanrednoj sednici doneo Zaključak kojim se od Vlade Srbije traži instrukcija, vezano za problem poljoprivrednih proizvođača koji su vlasnici poseda na levoj obali reke Drine.

Zatim su se 23. marta u sedištu Policijske uprave u Šapcu sastali predstavnici lokalnih samouprava i načelnika policijskih stanica sa područja Mačvanskog okruga, kojem su prisustvovali načelnik policije u Bogatiću Vujadin Vasić i komandant Štaba za vanredne situacije opštine Bogatić i predsednik Opštine Nenad Beserovac.

Sa problemom je tada upoznat i prisutnima se video linkom obratio ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović.

Komandant Štaba za vanredne situacije i predsednik opštine Bogatić dopisom se 30. marta obratio predsedniku Republike, predsednici Vlade, ministrima spoljnih i unutrašnjih poslova, poljoprivrede i državne uprave i lokalne samouprave.

Istog dana  o ovom problemu obavešten je načelnik Mačvanskog okruga i komandant Okružnog štaba za vanredne situacije Vladan Krasavac koji je prisustvovao petoj vanrednoj sednici Štaba za vanredne situacije opštine Bogatić.

UNS je danas tražio odgovor nadležnih na pitanje: Kada će država u saradnji sa nadležnim organima Republike Srpske i BiH obezbediti meštanima sela Badovinci, koji imaju zemlju u Bosni, pristup njivama? Zemljoradnici traže da im država omogući prelazak granice bar dva puta nedeljno, uz policijsku pratnju, a mesna zajednica organizovaće dezinfekciju poljoprivrednih mašina. 

Komentari (1)

ostavi komentar
sre

15.04.

2020.

Klekovac [neregistrovani] u 15:36

Granični prelau

Šta je sa drugi granični prelaza i drugi poljoprivrednika koji imaju zemlju u BiH
Pogranični deo Bajina Bašt- Srebrenica i Ljubovija - Bratunac, veliki broj poljoprivrednika ima maline preko u BiH, kome se obratiti

Odgovori

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi