Naslovna  |  Aktuelno  |  UNS vesti  |  Izložba najboljih karikatura o slobodi medija od sutra u ULUS-u, među njima i pobednička karikatura Dušana Petričića
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

UNS vesti

23. 04. 2024.

Autor: A. N. Izvor: UNS

Izložba najboljih karikatura o slobodi medija od sutra u ULUS-u, među njima i pobednička karikatura Dušana Petričića

Izložba karikatura učesnika takmičenja Svetskog pokreta karikaturista na temu slobode medija, na kome je prvo mesto osvojio srpski karikaturista Dušan Petričić, biće otvorena sutra u 18 sati u Galeriji Udruženja likovnih umetnika Srbije (ULUS). Postavka će biti dostupna do 5. maja.

Od ukupno 186 prijava koje je poslalo 95 umetnika Zapadnog Balkana, stručni žiri je odabrao 44 rada koji čine ovu izložbu. Za najbolje su izabrane karikature Dušana Petričića.

Takmičenje i izložbu organizovali su Svetski pokret karikaturista i Ministarstvo inostranih poslova Holandije.

„Karikaturisti, koji svojim olovkama pozivaju vlast na odgovornost i razotkrivaju nepravdu, zloupotrebu moći i korupciju, ne mogu da rade svoj posao bez slobode medija“, naveo je Svetski pokret karikaturista u pozivu za takmičenje.

Žiri koji je odlučivao o nagradama činili su koordinatorka programa Instituta za medije Crne Gore Dina Bajramspahić, direktorka Centra za istraživačko novinarstvo Srbije (CINS) Milica Šarić, generalna direktorka Faktoje Klodiana Kapo, Džemajl Redža iz Udruženja novinara Kosova,  profesionalni strip crtač Filip Andronik, kao i profesionalni umetnik i strip dizajner Igor Stevkovski Stevac.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi