Naslovna  |  Aktuelno  |  UNS vesti  |  Podrška Svetlani Vasović-Mekina
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

UNS vesti

05. 05. 2010.

Podrška Svetlani Vasović-Mekina


Učesnici skupa podrške Svetlani Vasović-Mekina istakli su da je njeno otpuštanje iz „Politike“ čisto politički čin, koji je neprihvatljivo pravdati ekonomskim razlozima.

                    Skup podrške Svetlani Vasović-Mekina         
                   foto:UNS


Otvarajući skup Slobodan Stojićević je rekao da Mekina nije jedini novinar proglašen za tehnološki višak u Srbiji, jer je u poslednjih godinu dana otpušteno 5000 medijskih radnika, ali da je njen slučaj odraz stanja u srpskom novinarstvu danas i da zato ne sme proći „u muku“.On je izrazio žaljenje što skupu ne prisustvuje Dragan Bujošević, glavni i odgovorni urednik „Politike, koji je njeno otpuštanje dosad uporno pravdavao ekonomskim razlozima.

Dragoljub Žarković, glavni i odgovorni urednik nedeljnika „Vreme“, rekao je da je „nestvarno da dobar novinar postane tehnološki višak“ i da za otpuštanje nekog sa „besprekornom karijerom“ ne mogu presudni biti ekonomski razlozi.

Olivera Kovačević, urednik i voditelj emisije „Da možda ne“ na Radio-televiziji Srbije, zapitala se ko je sledeća „Svetlana“ i da ako je u „Politici“ otpuštena najbolja novinarka, šta mogu da očekuju zaposleni u drugim medijima.

Svetlana Vasović-Mekina podsetila je da „Politika“ njenim otpuštanjem nije ukinula dopisništvo u Sloveniji, jer ono nije ni postojalo, a da je ona bila dopisnik, koji je radio u svom stanu. Takođe, istakla je da njeno rešenje o otkazu nije sadržalo mogućnost odlaska na drugo radno mesto ili dokvalifikaciju.

O okolnostima i detaljima pod kojima je otpuštena Svetlana Vasović-Mekina pisala je Udruženju novinara Srbije ( „Kako je Svetlana Mekina u „Politici“ postala višak ") 10. marta 2010. godine.


Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi