Naslovna  |  Aktuelno  |  UNS vesti  |  Objavljena lista kandidata za člana Upravnog odbora RUV
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

UNS vesti

28. 11. 2011.

Objavljena lista kandidata za člana Upravnog odbora RUV

Savet Republičke radiodifuzne agencije objavio je listu od pet kandidata za upražnjeno mesto za člana Upravnog odbora Radiodifuzne ustanove Vojvodine. Prigovor na listu se može podneti do 9. decembra ove godine.

Kandidati za člana UO RUV su dr Mladen Dražetin, Janoš Čala, Vladimir Beljanski, mr Nenad Đuretić i Svetlana Đedović. Prigovor na listu kandidata podnosi se u roku od 15 dana od dana objavljivanja liste u dnevnoj štampi, odnosno do 9. decembra.

Konkurs na ovo mesto objavljen je 25. oktobra zbog ostavke Borisa Labudovića na mesto predsednika Upravnog odbora RTV.

Labudović je u obrazloženju naveo da je predstojeća izmena Statuta RTV-a radi usklađivanja ovog akta sa Zakonom o nacionalnim savetima nacionalnih manjina za njega neprihvatljiva.

"Isti zakonodavac Zakonom o radiodifuziji propisuje nezavisnost i samostalnost u radu RUV, a Zakonom o nacionalnim savetima nacionalnih manjina - to praktično poništava. Ukoliko bi se potonji Zakon striktno poštovao, UO i menadžment RUV ne bi birao čak 16 od 21 odgovornog urednika", ističe Labudović.

Udruženje novinara Srbije smatra da je ostavka predsednika UO RTV Borisa Labudovića profesionalno odgovoran čin jer nije želeo da prihvati ugrožavanje nezavisnosti i samostalnosti RUV do koje će doći najavljenom izmenom Statuta RTV.


Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi