Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Vlada usvojila izmene Zakona o elektronskim medijima u vezi sa izborima
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

02. 12. 2021.

Autor: FoNet Izvor: N1

Vlada usvojila izmene Zakona o elektronskim medijima u vezi sa izborima

Ministarstvo kulture i informisanja objavilo je da su na današnjoj sednici Vlade Srbije usvojene izmene Zakona o elektronskim medijima, "polazeći od uloge koju elektronski mediji imaju u sistemu javnog informisanja, a naročito njihove uloge u izbornoj kampanji, i imajući u vidu da je dijalog važan deo evropskog puta i perspektive Srbije".

Izmena i dopuna Zakona o elektronskim medijima propisuje nove obaveze pružalaca medijskih usluga u oblasti elektronskih medija da pre početka izborne kampanje objave tarife za političko oglašavanje, uz pravilo da kriterijumi po kojima se određuje cena političkog reklamiranja i uslovi plaćanja moraju važiti za sve kandidate na izborima i sve podnosioce proglašenih izbornih lista, odnosno proglašenih kandidata, objavljeno je na Instagram nalogu.

Pored ranije propisanih obaveza, ovom izmenom, sa ciljem daljeg unapređenja uslova za održavanje izbora, propisuje se da deset dana pre dana određenog za glasanje mediji ne smeju da izveštavaju o zvaničnim javnim skupovima na kojima se otvaraju infrastrukturni i drugi objekti, ako na tim skupovima učestvuju javni funkcioneri koji su kandidati za predsednika Republike, narodne poslanike, poslanike u skupštinama autonomne pokrajine i odbornike u skupštini jedinice lokalne samouprave.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi