Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Nova.rs: Uhapšen napadač na novinara N1
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

27. 12. 2023.

Izvor: Nova.rs

Nova.rs: Uhapšen napadač na novinara N1

M.G. uhapšen je za napad na novinara N1 Mladena Savatovića u utorak uveče dok je izveštavao sa protesta ispred sedišta RIK-a. Uhapšeni se tereti za krivično delo nasilničko ponašanje na sportskoj priredbi ili javnom skupu, objavio je portal Nova.rs.

Uhapšenom M.G. je, po nalogu tužioca, određeno zadržavanje do 48 sati.

Više javno tužilaštvo u Beogradu formiralo je predmet zbog napada na reportera N1 Mladena Savatovića tokom izveštavanja sa protesta, koji se dogodio 25. decembra 2023. godine u ulici Kralja Milana.

Savatović je posle napada objasnio da je čekao poslednje uključenje uživo, da je stajao između zgrade Republičke izborne komisije i Predsedništva i da mu je prišao muškarac i počeo da dobacuje nešto nerazumljivo.

„Jednom me je uhvatio za desnu ruku, i tako nekoliko puta. Odlazio je i vraćao se. Ova poslednja 24 sata bila su veoma stresna za nas reportere na terenu, izmoreni smo. I ja sam bio malo ironičan i ciničan prema njemu, ali nema opravdanja da se neko ovako ponaša“, rekao je Savatović.

Jedan korisnik društvene mreže X podelio je snimak i naveo da je osoba koja je napala našeg reportera ista ona koja je dan ranije demolirala automobil ispred Starog dvora.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi