Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Blokiran sajt Reportera bez granica u Rusiji
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

22. 04. 2024.

Autor: S. D. Izvor: Danas

Blokiran sajt Reportera bez granica u Rusiji

Roskomnadzor je ograničio pristup internet strani međunarodne organizacije Reporteri bez granica, navodi se u na stranici Roskomsvoboda.

Razlog blokiranja pristupa još uvek nije poznat. Odluku o blokiranju donela je „neodređena vladina agencija”, a to je najverovatnije Tužilaštvo – njena ovlašćenja obuhvataju vojnu cenzuru, blokiranje ekstremističkih i terorističkih materijala, veb-sajtova „nepoželjnih” organizacija, pozive na masovne nerede, donacije za vojni neprijatelj i donacije za neregistrovane verske organizacije, a odeljenje takođe blokira lažne sajtove i druge informacije. 

Još uvek nije poznat razlog zabrane RSF-a. 

Početkom marta Reporteri bez granica najavili su pokretanje besplatnog satelitskog televizijskog paketa Svoboda, koji će emitovati nezavisni mediji na ruskom jeziku. 

Paket Svoboda uključuje medijske kuće kao što su Eho, Radio Saharov, Current Time, Euroradio, TV8, Ost/West 24, kao i kompozitne kanale sa učešćem Dmitrija Gordona, Irine Šikhman, IStories, Holod Media, Novaje Gazete Europe i drugih. 

U narednim mesecima paket će uključivati informativni kanal, a kao rezultat toga, Svoboda će uključivati 25 nezavisnih medija na ruskom jeziku. 

Signal satelita Hot Bird 13.0E prima se u centralnom delu Rusije i na Uralu, naveli su. 

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi