Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Istraživački portal ProPublika dobitnik ovogodišnje Pulicerove nagrade
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

07. 05. 2024.

Izvor: Beta

Istraživački portal ProPublika dobitnik ovogodišnje Pulicerove nagrade

Prestižna Pulicerova nagrada za novinarstvo u javnom interesu dodeljena je danas istraživačkom mediju Pro publika (ProPublica) za "inovativno" izveštavanje o tome kako su se milijarderi udvarali sudijama Vrhovnog suda SAD dajući im poklone i obezbeđujući putovanja.

Agencija Asošijeted pres je nagrađena u kategoriji foto-reportaže za izveštavanje o imigraciji u SAD kroz Latinsku Ameriku.

Nagrada za izveštavanje u javnom intresu dodeljena je Džošui Kaplanu, Džastinu Eliotu, Bretu Marfiju, Aleksu Mierjeskom i Kirsten Berg kao novinarima Pro publike.

Fotografije AP-a snimljene su širom Latinske Amerike i duž američko-meksičke granice u Teksasu i Kaliforniji u godini kada su migracije bile jedna od najvećih tema na svetu.

Nagradom je ovenčano 15 fotografija zaposlenih u agenciji AP, a to su Greg Bul, Erik Gej, Fernand Ljano, Marko Ugarte i Eduardo Verdugo, kao i dugogodišnjih honoraraca AP-a Kristijana Čaveza, Feliksa Markeza i Ivana Valensije.

Pulicerov odbor je dodelio i priznanja za istaknut rad u oblastima kao što su književnost, muzika i pozorište.

Nagrade su ustanovljene testamentom novinskog izdavača Džozefa Pulicera.

Nagradama upravlja Univerzitet Kolumbija u Njujorku, koji je i sam bio u vestima zbog studentskih demonstracija protiv rata u Gazi.

Pulicerov odbor sastao se prošlog vikenda van Kolumbije kako bi razmotrio kandidate za nagradu.

Odbor je prošlog četvrtka u saopštenju pozdravio studente-novinare na Kolumbiji i drugim univerzitetima širom zemlje zbog njihovog rada na pokrivanju pomenutih demonstracija.

 

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi