Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  SINOS traži sastanak sa ministrom Ristićem
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

07. 05. 2024.

Izvor: SINOS

SINOS traži sastanak sa ministrom Ristićem

Ministarstvo informisanja i telekomunikacija

Ministar Dejan Ristić

Poštovani,

Sindikat novinara Srbije i medijskih radnika (SINOS) čestita Vam izbor na funkciju ministra informisanja i telekomunikacija i poziva Vas da što pre zakažete sastanak sa predstavnicima naše organizacije kako bi bio omogućen nastavak inicijativa koje predlažemo. Za sastanak delegiramo sledeće teme:

Hitno uspostavljanje socijalnoekonomskog dijaloga radi potpisivnja granskog kolektivnog ugovora u medijskoj sferi. Ova aktivnost  predviđena je Medijskom strategijom i oročena Akcionim planom ovog dokumenta;

2. Trajno rešavanje radnog statusa novinara i medijskih radnika koji su godinama, pa i decenijama u prekarnom (nesigurnom) radnom odnosu, angažovani na osnovu različitih ugovora;

3.Zakazivanje konferencije na kojoj bi učestvovali predstavnici medijske i akademske zajednice, resorna ministarstva (Ministarstvo informisanja i telekomunikacija, Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja i Ministarstvo za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog) predstavnici NVO, EU i OEBS-a, na temu poboljšanja radnog, profesionalnog i bezbednosnog statusa novinara i medijskih radnika.

Za Izvršni odbor SINOS

Predsednik Siniša Otašević

 

 

 

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi