Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Podrška socijalnom preduzeću - časopisu "Liceulice"
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

10. 05. 2024.

Izvor: Fonet

Podrška socijalnom preduzeću - časopisu "Liceulice"

Ministar za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog Tomislav Žigmanov razgovarao je danas sa direktorom i glavnim i odgovornim urednikom časopisa „Liceulice“ Milosavom Marinovićem i pružio podršku radu tog jedinstvenog socijalnog preduzeća u Srbiji koje kroz tekstove promoviše zaštitu ljudskih prava, saopštilo je resorno ministarstvo.

Žigmanov je izjavio da je jedna od misija Ministarstva stvaranje podsticajnog ambijenta za saradnju državnih organa sa organizacijama civilnog društva, među kojima su i organizacije poput „Liceulice“, kao i povećanje vidljivosti i zaštita prava društveno nevidljivih grupa kao što su beskućnici, deca u uličnoj situaciji, žrtve rodno zasnovanog nasilja, povratnici sa odsluženja zatvorskih kazni, i mnogi drugi.

On je poručio da će Ministarstvo nastaviti da radi i na povećanju njihove vidljivosti.

„Liceulice“ je časopis koji najčešće osobe sa posebnim potrebama kolporterski prodaju na ulicama Beograda i Novog Sada, a radi se o mesečniku bogatog i kvalitetnog sadržaja koji za teme ima probleme ugroženih društvenih grupa, afirmiše njihova i opšta ljudska prava, analizira stanje u oblasti ekologije i druge stvari.

Na sastanku su dogovoreni konkretni oblici saradnje i prostori delovanja u kojima Ministarstvo može da pruži podršku kada je reč o uspostavljanju komunikacije sa drugim ministarstvima, kancelarijama i državnim institucijama, kao i organima lokalne samouprave, akademskom zajednicom i drugim organizacijama sa kojima postoji saradnja i komunikacija.

Sagovornici su se dogovorili da Žigmanov primi grupu prodavaca časopisa „Liceulice“ čime bi pružio nedvosmislenu podršku njihovom radu, kao i niz drugih aktivnosti koje se mogu zajednički organizovati u cilju promocije ljudskih prava, saradnje sa organizacijama civilnog društva, povećanja vidljivosti i potrebne podrške društvenim grupama koje se, ne svojom krivicom, nalaze na društvenoj margini.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi