Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Nagrađeni prilozi o evrointegracijama
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

26. 03. 2013.

Autor: M. K. Izvor: Pregled

Nagrađeni prilozi o evrointegracijama

U beogradskom Domu omladine juče su uručene nagrade za najbolji prilog u procesu evropskih integracija u 2012. godini koje je dobilo sedam novinarki iz isto toliko medija iz Srbije.

Nagrade su pripale Danijeli Pantić (TV Prva), Irini Samopjan (RTV Vojvodina), Milici Dimitrijević (list „Politika“), Biljani Kuzmanović (RTV Lav), Ivani Pavlović (Euroaktiv), Danijeli Lalović (RTVPančevo) i Biljani Đogić (PG Mreža). Ovo je sedmi put da Kancelarija Vlade Srbije za evropske integracije, Delegacija Evropske unije u Srbiji i Erste banka dodeljuju ove nagrade. Dobitnice će biti nagrađene studijskim putovanjem u Brisel od 8. do 12. aprila, gde će posetiti Evropsku komisiju i razgovarati sa zvaničnicima Evropskog parlamenta i kolegama novinarima.

Direktor Kancelarije za evropske integracije Milan Pajević je čestitao nagrađenima na njihovoj posvećenosti izveštavanju javnosti o procesu evropskih integracija i putu Srbije ka Evropskoj uniji. On je pozvao sve da zajedno ostanemo na tom putu i narednih meseci i narednih godina. „Biće nam potrebne u još širem obimu informacije o tom našem putu i našim nastojanjima.

Želimo da se više koncentrišemo na pitanja vezana za svakodnevne životne interese, razvrstana u 35 poglavlja u pregovorima za pristupanje EU“, istakao je Pajević. Šef Delegacije EU u Srbiji Vensan Dežer je rekao da srpski mediji opširno pišu o EU, a trenutno najviše o normalizaciji odnosa sa Kosovom i krizi na Kipru. On je dodao da pridruživanje Srbije EU podržava svega 45 odsto građana, što je, kako je ocenio, posledica emotivnog odnosa prema pitanju Kosova i krizi u EU, ali da ubedljiva većina od 80 odsto u Srbiji snažno podržava reformske procese.

 

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi