Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Korhec: MNS protiv Nacrta zakona o medijima
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

26. 03. 2013.

Autor: S. I. Izvor: Dnevnik

Korhec: MNS protiv Nacrta zakona o medijima

– Mađarski nacionalni savet traži da se nacrt zakona o medijima, koji je uradilo Ministarstvo kulture, povuče iz javne rasprave – rekao je juče u Subotici predsednik Saveta dr Tamaš Korhec.

On je istakao da se protive nacrtu zakona jer predviđa ukidanje sadašnjeg sistema finansiranja štampanih medija na manjinskim jezicima.

– Ukoliko se zakon usvoji u sadašnjem obliku, Pokrajina bi bila prinuđena na to da taj sistem ukine i zameni ga projektnim finansiranjem, što bi ugrozilo postojanje medija na manjinskim jezicima – objašnjava Korhec.

Najavljena je i sednica Mađarskog nacionalnog saveta na kojoj će se raspravljati o rebalansu budžeta koji se sa 446 miliona dinara smanjuje na 444 miliona.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi