Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Buna zbog antene
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

28. 03. 2013.

Autor: S. Babović Izvor: Večernje novosti

Buna zbog antene

Žitelji MZ Bivolje protestovali su juče ispred zgrade TV Plus, nezadovoljni što će na krovu postaviti baznu stanicu za mobilnu telefoniju.

Desetak meštana čiji se domovi „graniče“ sa televizijom, čiji je vlasnik gradonačelnik Bratislav Gašić, pred Upravnim sudom pokrenuli su i tužbu kojom traže poništaj rešenja Gradske uprave, kojim je data i saglanost na studiju o proceni uticaja na životnu sredinu.

 

- Iako nedostaju još mnoge dozvole, radovi su već započeti - kaže Nenad Kuzmanović, potpredsednik MZ Bivolje.

- Tokom javne rasprave, inače, ukazali smo na to da nije priložena nijedna studija o mogućim posledicama dugoročnog zračenja, te naveli da su materijali koji se koriste, kao što je berilijum oksid, još nedovoljno provereni i ispitani.

Po rečim advokata Mladena Bešića, zastupnika meštana, iako je još prošlog decembra 66 građana MZ Bivolje potpisalo peticiju protiv postavljanja bazne stanice u ulici Mićuna Pavlovića, Služba za zaštitu životne sredine je 12. februara donela rešenje kojim je dala saglasnost na studiju o proceni uticaja na životnu sredinu. Potom je potpisan ugovor između TV Plus i „Telenora“, na pet godina, za šta će televizija mesečno dobijati oko 40.000 dinara.

- Ništa se ovde nije radilo po noći, a ljudi iz „Telenora“ postavili su stub na osnovu ugovora koji počinje da važi od 1. aprila. Inače, planirali smo da novac koji dobijemo po naplati namenimo OŠ „Branko Radičević“, koja se nalazi na teritoriji Bivolja - objašnjava Predrag Vukićević, direktor TV Plus, podsećajući da negodovanja nije bilo kada su postavljane bazne stanice VIP-a na stadionu Napretka, na samo 50 metara od njih, ili mnoge druge antene na hotelu „Rubin“.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi