Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Radio-televizija Studio B danas proslavlja 43 godine postojanja
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

01. 04. 2013.

Autor: S. Zrnić Izvor: Večernje novosti

Radio-televizija Studio B danas proslavlja 43 godine postojanja

Radio-televizija Studio B danas proslavlja svoj 43. rođendan!

Tim povodom  jutarnji program “Beograde dobro jutro” obeležiće priča o radu ove gradske  televizije, koja je već više od četiri decenije na usluzi Beograđanima.

- O svim “rođendanskim” temama ćemo razgovarati uglavnom, u prepodnevnim časovima. Kao i uvek, i ove godine slavimo uz naše sugrađane, u radnoj atmosferi - kaže Snežana Petrović, voditeljka jutarnjeg programa Studija B. -

Napravićemo retrospektivu svega što je naša radio-televizija do sada radila.

Prisetićemo se svih komunalnih akcija kojima smo se bavili, problema građana, kao i gradskih dešavanja koja već godinama pratimo. Želimo da govorimo o našoj osnovnoj misiji, a to su brojne inicijative koje je do sada Studio B pokrenuo i ostvario.

U jutarnjem programu, gledaoci će imati priliku da se sa poznatim licima Studija B podsete uspona i padova sa kojima smo se susretali i uvek nekako nalazila put do vrha.

- Nažalost, rođendanska proslava ostaće u senci predloga Zakona o javnom informisanju i nameri da televizija koja bi trebalo da služi svim građanima, bude privatizovana. I o tome ćemo svakako popričati sa našim gledaocima. Mnogi su već izneli svoje mišljenje po tom pitanju, koje govori da ovakva kuća ne bi trebalo da trpi bez obzira na to koliko je kriza uzela maha - objašnjava Snežana.

Ove godine vernoj publici se neće dodeljivati pokloni, kao što je to bio običaj do sada kada je Studio B obeležavao svoje godišnjice, ali kako kaže Snežana, svi ljubitelji njihove kuće su svesni da svakako nije najbolji trenutak za ovakvu vrstu slavlja.

Međutim, “Studio B” će uprkos svemu ostati vedrog duha i tradicionalno dodeliti nagrade za “Naj Beograđane”.

- Ovo je namenjeno svima koji su svojim zalaganjem u protekloj godini unapredili život u našem gradu, a u holu “Beograđanke” će u 11 časova biti i svečano otvorena izložba radova učenika “Škole za dizajn”. Oni će svojim delima prikazati kako vide “Studio B” i šta on za njih predstavlja. - najavila je voditeljka.

Zemljotres- Studio B

“Studio B” se začuo iz “magične kutije” davne 1970. godine, a počeo je kao informativna, obrazovna i zabavna srednjotalasna stanica za slušaoce u Evropi.

Osnovala ga je grupa novinara saveznog dnevnog lista “Borba”.

Bila je to prva radio-stanica u Jugoslaviji van sistema državne Radio-televizije Beograd, koja dobija naziv “Zemljotres studio B”.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi