Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Šest godina transparentnosti i poverenja
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

03. 04. 2013.

Izvor: ABC Srbija

Šest godina transparentnosti i poverenja

Danas se navršava šest godina od kako je u Srbiji počela sa radom ABC organizacija, kao punopravni član Svetske federacije ABC asocijacija IFABC.

Naša misija utvrđivanja realnih oglasnih potencijala medija kroz nezavisnu reviziju tiraža, unela je promene u medijski sektor Srbije i značajno unapredila transparetnost poslovanja u ovoj oblasti.

Tokom proteklih godina, uspeli smo da sprovedemo:

- Odit štampanih medija sa pokrivenošću od 78% tržišta kad su u pitanju dnevne novine i 90% za magazine u Srbiji

- U 2011. godini, ABC Srbija je uvela do sada najveći centralizovani sistem za merenje online oglasnog potencijala u Srbiji. Uvođenje 125 sajtova u ABC web audit predstavljalo je do tada najveće audience istraživanje u Srbiji.

- Potpisan je ugovor o partnerstvu ABC Srbija i IAB Srbija, koje podrazumeva zajedničke aktivnosti na razvoju internet poslovanja u Srbiji.

- Kontinuirana podrška razvoju ABC Hrvatska i ABC BiH.

- Tesna saradnja sa međunarodnim organizacijama (USAID, IREX) na podršci razvoju medija u Srbiji kroz zajedničke projekte.

- Održali smo veliki broj edukativnih događaja među kojima izdvajamo: The Digital Impact, New Media Summit, Press Media Summit. Ovi događaji su okupili neke od najvecih autoriteta evropske medijske scene i preko 3,500 posetilaca iz cele Srbije i regiona. http://www.abcsrbija.com/dogadjaji/odrzani-dogadjaji.html

- ABC Srbija je 2009. godine bila domaćin evropske sekcije ABC (EMEA) i svetskog Borda ABC (IFABC).

- U 2012. ABC Srbija je sufinansirala i realizovala, prvi put u Srbiji, seriju edukativnioh seminara pod nazivom "Serbia Online Advertising Tour"" (Subotica, Kragujevac, Niš, Beograd), u cilju promocije razvoja internet tržišta u Srbiji, kao i onlajn oglašavanja.

- Tokom 2012. je uvedeno 17 lokalnih medija u besplatni sistem ABC, čime su stvoreni uslovi za uvećanje prihoda od oglašavanja kroz korporativni nastup na trzistu oglašavanja.

- Marta 2013. potpisani su ugovori za odit 10 manjinskih štampanih medija.

- Naši članovi su najuglednije medijske kuće, agencije, kompanije i organizacije u Srbiji (http://www.abcsrbija.com/o-nama/clanovi.htm), koje prepoznaju značaj transparentnog, fer i korektnog poslovanja.

Sve ovo ne bi bilo moguće bez podrške naših članova.
Zbog toga koristimo ovu priliku da im se najsrdačnije zahvalimo

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi