Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Kolarević: RTS će se finansirati iz budžeta
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

04. 04. 2013.

Izvor: Pregled, Tanjug

Kolarević: RTS će se finansirati iz budžeta

Pomoćnik ministra kulture i informisanja, zadužen za informisanje i medije Dragan Kolarević, rekao je juče da se Javni servis više neće finansirati iz TV pretplate, već iz budžeta, a da će se detalji znati za sedam do 10 dana. „Upravo završavamo Zakon o elektronskim medijima, tako da je rano da sada izlazimo sa nekim detaljima. Zakon ide na javnu raspravu, to je redovna procedura i javnost će biti na vreme upoznata“, rekao je Kolarević na konferenciji za novinare, na kojoj je predstavljen presek aktivnosti Ministarstva kulture i informisanja u martu.

Kolarević je kazao da trenutno sabiraju rezultate javne rasprave o Zakonu o  javnom informisanju i medijima, navodeći da su dobili oko 40 primedbi.

„One su upućene svim članovima Radne grupe i mi ćemo uskoro imati odluku  šta je od toga prihvaćeno. Svakom će biti odgovoreno da li je ili ne prihvaćena njihova primedba i ta odluka će biti argumentovana“, naveo je Kolarević.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi