Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Izvinjenje svima
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

05. 04. 2013.

Izvor: Sport

Izvinjenje svima

Povodom nemilog događaja, saopštenjem se oglasio i „Telegraf”: „Redakcija portala "Telegraf" izražava najiskrenije žaljenje zbog neprimerenog ponašanja svog urednika Aleksandra Jovanovića na sinoćnjoj utakmici KK Crvena zvezda – KK Partizan.

Takođe, izvinjavamo se pomenutim klubovima, celokupnoj sportskoj javnosti, a iznad svega gospodinu Dušku Vujoševiću, s kojim smo svojevremeno napravili intervju koji je naišao na pozitivne reakcije svih. Ne postoji opravdanje za postupke našeg kolege, niti je to namera ovog saopštenja.

 

Napominjemo da je Jovanović na utakmici bio u svojstvu privatnog lica, a ne kao akreditovani novinar i da je bio u delu dvorane u koji novinari ne mogu da uđu.

Jovanovićevo ponašanje za vreme utakmice ni na koji način ne može da se dovede u vezu s poslovnom politikom našeg portala, čiji je smisao postojanja pravovremeno informisanje javnosti i objektivnost u radu. "Telegraf" ne podržava nasilje na sportskim priredbama i koristi svaku priliku da nasilje osudi. Takođe, osuđujemo nedolično ponašanje svih, od aktera pomenute utakmice, do navijača, ma s koje strane oni dolazili.

"Telegraf" nikada nije i nikada neće favorizovati nijedno sportsko društvo. Baš kao i Srbija, naša redakcija je podeljena na zvezdaše i partizanovce, ali ne dozvoljavamo da nas to ometa u profesionalnom obavljanju obaveza. Partizan i Zvezda u svim sportovima imaju jednak, maksimalno profesionalan tretman na Telegrafu, i tako će ostati.

U nadi da ovaj incident neće narušiti naše dobre odnose s KK Partizan, te da ćemo i dalje u budućnosti, na obostranu korist, uspešno sarađivati, još jednom upućujemo iskreno izvinjenje svima koji su se sinoć osetili pogođenim zbog nepromišljenog postupka našeg kolege piše u ovom saopštenju.

Aleksandar Jovanović uputio izvinjenje

Kriv sam!

Glavni akter incidenta na derbiju Aleksandar Jovanović, javno se izvinio Dušku Vujoševiću. "Na sinoćnjoj košarkaškoj utakmici u Hali "Pionir" došlo je do incidenta u kome su učestvovali košarkaši Zvezde i Partizana. Na terenu se našlo i dosta navijača, a u jednom trenutku napravio sam nepromišljen potez, loptu koja se našla u mojoj blizini bacio sam u pravcu igrača i tom prilikom pogodio trenera Partizana Dušana Vujoševića u rame. Nemam opravdanja za ovaj gest i želim da se ovom prilikom izvinim Dušanu Vujoševiću, KK Partizan i navijačima oba kluba. Napominjem da na utakmici nisam bio ni kao novinar, ni kao urednik, niti kao učesnik bilo kakvih rijaliti programa, što je sada brojnim kolegama više nego zanimljivo da napomenu u pokušajima da me naprave još većim krivcem nego što jesam. Bio sam navijač, ali se nisam poneo kao navijač i priznajem svoju krivicu. Spreman sam da ovo izvinjenje ponovim i lično svima koji zaslužuju moje izvinjenje i svima koji su se zbog ovoga našli povređeni napisao je Jovanović.

Komentari (1)

ostavi komentar
pet

05.04.

2013.

Milica [neregistrovani] u 10:29

Grozno

Ova osoba nije novinar. Nadam se da se svi oko toga slazemo.

Odgovori

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi