Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Da je bilo lustracije, znale bi se ubice
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

05. 04. 2013.

Izvor: Narodne novine - Niš

Da je bilo lustracije, znale bi se ubice

Zamenik predsednika Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) Bojan Kostreš izjavio je da veruje da bi se danas znalo "ko su ubice novinara da je bilo lustracije u Srbiji".

"Izostanak lustracije je u proteklih 10 godina onemogućio da se Srbija konačno suoči sa svojim problemima i počne da ih rešava. Na taj način je sprečeno da budu imenovani svi odgovorni za sav mrak 1990ih godina", napisao je Kostreš u pismu novinarskim udruženjima.

 

Nezavisnom udruženju novinara Srbije, Udruženju novinara Srbije i Nezavisnom društvu novinara Vojvodine Kostreš je poručio da smatra da bi lustracija doprinela i tome da bi "novinarima za koje se dokaže da su huškali na rat, plasirali dezinformacije i sejali mržnju, bilo trajno ili bar za neko vreme onemogućeno da rade".

"Ovako, bez lustracije, devedesete nam se ponavljaju. Sve su češći ispadi ekstremističkih organizacija, grafiti i govor mržnje, pretnje, paljenje zastave Vojvodine i pokušaji zatiranja njene autonomije, crni spiskovi i vređanja po nacionalnoj osnovi", ukazao je Kostreš.

Dodao je da doprinos takvom stanju u društvu daju i pojedini mediji, učestvujući u raznim hajkama, ili čak, kao što se to nedavno dogodilo, analizirajući nečiju nacionalnu pripadnost.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi