Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  NUNS: Reakcija policije brza i uspešna
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

09. 04. 2013.

Izvor: Pregled

NUNS: Reakcija policije brza i uspešna

Nezavisno udruženje novinara Srbije pozdravilo je juče „brzu i uspešnu“ reakciju policije u Nišu koja je identifikovala lica koja su pretila novinaru i uredniku portala Južne vesti Predragu Blagojeviću i najavila da će protiv tih osoba podneti krivične prijave.

NUNS je u saopštenju izrazio očekivanje da će protiv počinilaca pretnji biti preduzete zakonom propisane mere.

Uredniku i novinaru Južnih vesti Predragu Blagojeviću, pre nekoliko dana, prvo je pretio generalni direktor niške Toplane Milutin Ilić, a u petak uveče i dvojica nepoznatih muškaraca koji su se predstavili kao „Janković iz Toplane“ i „Pukovnik Dobrivoje iz Prištine“, navodi NUNS. Oni su pozvali Blagojevića telefonom i upozorili ga da „pazi šta piše“ i da se „ne igra sa nekim stvarima“.

U razgovoru je Blagojević pozvan i da se tokom večeri susretne sa njima, kako bi „razjasnili neke stvari“, a „Pukovnik“ ga je obavestio i da će morati da da izjavu u vezi sa svojim pisanjem o Toplani, a da će, ukoliko se to ne desi, doći „sutra ujutru sa organima MUP-a“.

NUNS je u petak osudio pretnje direktora Toplane Milutina Ilića i zatražio njegovo javno objašnjenje i izvinjenje, koji to još nije učinio.

NUNS zato poziva nadležne organe Grada Niša da pokrenu postupak utvrđivanja odgovornosti direktora ovog javnog komunalnog preduzeća, posle neistinitih tvrdnji o zapošljavanju u Toplani i pretnji uredniku portala Južne vesti.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi