Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Isakov: Pretplata najbolji način
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

09. 04. 2013.

Izvor: Beta, RTV

Isakov: Pretplata najbolji način

Generalni direktor Radio televizije Vojvodina (RTV) Siniša Isakov izjavio je danas da je televizijska pretplata najbolji način finansiranja javnih servisa, a da svi drugi predlozi koji se ovih dana mogu čuti dolaze van radne grupe koja radi na medijskim zakonima u Srbiji.

Isakov je na konferenciji za novinare u Vladi Vojvodine ocenio da je finansiranje javnih servisa u Srbiji postalo "sistematsko zamajavanje".

"Nama je posebno teško jer smo poslednjih godina uspeli da popravimo program, slušanost i gledanost i podmladimo auditorijum", rekao je Isakov.

Upozorio je da zbog drastično slabije naplate TV pretplate RTV može doći u situaciju da ostane bez finansija jer se sa svim plaćanjima već neprimereno kasni.

Direktor RTV-a je ocenio da se u medijskoj sferi u Srbiji suštinski ništa nije promenilo od 2007. godine.

"Rezultat toga je da su mediji u Srbiji devastirani i da su u sve težem finansijskom položaju. Ukoliko se ovako nastavi, Srbija će imati još slabije i nesposobnije medije", rekao je Isakov.

On je izrazio sumnju da nekom u državi očigledno odgovara da se mediji nađu u što težem položaju.

Vojvođanski sekretar za kulturu i javno informisanje Slaviša Grujić rekao je da je najavljen prelazak na budžetsko finansiranje javnih servisa na neodređeno vreme u suprotnosti sa Zakonom o javnom informisanju, jer na taj način država zadržava uticaj na javne servise.

"U situaciji smo da država mora finansijski da pomogne javne servise, ali za to mora postojati vremenski rok, jer se u protivnom kosi sa zakonom", rekao je Grujić.

 

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi