Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Kanada: Dnevne novine čitanije nego ikada
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

10. 04. 2013.

Izvor: ASMEDI

Kanada: Dnevne novine čitanije nego ikada

Prema rezultatima nedavno sprovedenog istraživanja čitanosti u Kanadi, dnevne novine su, kada je reč o svim platformama, čitanije nego ikada.

Čak 15,9 miliona Kanađana čita novine svake nedelje. Na dnevnoj osnovi čak 80 procenata čitalaca se izjašnjava da se informiše iz štampanih izdanja, a taj procenat je još veći kada je reč o periodu od nedelju dana – štampana izdanja preferira čak 89 odsto čitalaca.

Kada je reč o čitanju novina na drugim platformama samo 18 odsto anketiranih novine čita preko mobilnih telefona, a kombinovano preko mobilnih i PC procenat raste do 25 procenata.

Kada je reč o anketiranima koji novi ne čitaju na drugim platformama najveći procenat anketiranih, (57 odsto) čita novine uz pomoć računara.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi