Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Zašto su otpušteni svi zaposleni u TV Jedinstvo
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

13. 04. 2013.

Autor: M. Nićiforović Izvor: Večernje novosti

Zašto su otpušteni svi zaposleni u TV Jedinstvo

Kako je saopštio Mirsad Fiuljanin, koji se predstavlja kao direktor ovdašnje televizije Jedinstvo, 14 radnika ove medijske kuće, među kojima je najviše novinara, dobilo je otkaze jer 13 dana nisu dolazili na posao. Iako je izrečena i tvrnja da je zaposlene izmanipulisao bivši direktor, Šerif Marukić, otpušteni radnici tvrde da su nezakonito dobili otkaze.

Kažu, nisu hteli da rade sa ljudima koji su „silom upali u televiziju“, niti da slede odluke „na silu nametnutog rukovodstva“, a ogorčeni su i što - uprkos apelima i podršci koju su dobili od novinarskih udruženja - nijedan od državnih organa još nije stao u njihovu zaštitu.

Podsetimo, TV Jedinstvo godinama je bila u vlasništvu istoimene novopazarske štamparije koja je, posle stečaja, lane ugašena. Bez obzira na to što je, po automatizmu, i televizija ostala bez dozvole za rad, odnosno u toku je konkurs za dodelu njene frekvencije nekom od zainteresovanih emitera, Jedinstvo emituje program, a kao njen većinski vlasnik pominje se jedna od firmi muftije Muamera Zukorlića.

Slučajno ili ne, problemi u mediju koji su gradonačelnik Novog Pazara, dr Meho Mahmutović, i zamenik predsednika Saveta RRA, Goran Karadžić, nedavno nazvali „piratskim“, započeli su baš posle raskola u „muftijinoj“ Bošnjačkoj demokratskoj zajednici.

Čim je direktor televizije, Šerif Marukić, odbornik BDZ u Gradskoj skupštini, saopštio da je na strani Emira Elfića, muftijini ljudi upali su u zgradu Jedinstva, a Mirsad Fiuljanin se predstavio kao novi direktor. Da apsurd bude veći, u svim zvaničnim dokumentima i dalje se kao rukovodilac vodi Šerif Marukić - iako više u televiziju ne može ni da uđe.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi