Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Udruženje novinara Srbije o "Pančevcu"
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

13. 04. 2013.

Autor: Z. SP. Izvor: Pančevac

Udruženje novinara Srbije o "Pančevcu"

Predsednik Izvršnog odbora Udruženja novinara Srbije Petar Jeremić bio je gost „Pančevca” u petak, 5. aprila, i tom prilikom ga je rukovodstvo našeg lista upoznalo s najnovijim dešavanjima u vezi s najstarijim novinama na Balkanu.

– Stav Udruženja novinara Srbije jeste da je apsolutno neprihvatljiv bilo kakav politički pritisak na medije, a mi ovu situaciju vidimo kao pritisak na uređivačku politiku, to jest kao uvod u smenu uređivačkog tima. Smatramo da je skandalozno to što se ovo dešava pred sam ulazak Predloga zakona o javnom informisanju u skupštinsku proceduru, a Nacrtom tog zakona je predviđeno povlačenje države iz medija. Zahtevamo od Agencije za privatizaciju da javno odgovori na pitanje da li ona stoji iza postupka zastupnika kapitala u „Pančevcu”, da li ona želi poštopoto da, pred usvajanje novog zakona o javnom informisanju i pred predviđeno povlačenje države iz medija, omogući da neko uđe u „Pančevac”. Agenciju za privatizaciju smatramo najodogovornijom za stanje u kojem se sada nalazi „Pančevac” i ono što mi tražimo, a što je Nacrtom novog zakona i predviđeno, jeste podela, to jest prenos vlasništva bez nadoknade zaposlenima. Smatramo da Agencija, kao nadležna državna institucija, koja je odgovorna i za lošu privatizaciju, sada treba zaposlenima da prenese udeo u vlasništvu, što će novim zakonom i biti predviđeno. Apelujemo da se do njegovog usvajanja ne sprovodi ovo što je preduzeto – rekao je Jeremić.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi