Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Grujić: Ne podržavamo privatizaciju lokalnih medija
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

15. 04. 2013.

Autor: A. I. Izvor: Danas

Grujić: Ne podržavamo privatizaciju lokalnih medija

Vojvođanski sekretar za kulturu i informisanje Slaviša Grujić kazao je na sastanku sa delegacijom Misije OEBS-a da još nije vreme za privatizaciju medija lokalnih samouprava.

- Poštujući standarde EU i njene principe, nedavno smo imali i raspravu o predlogu zakona o javnom informisanju, gde nas je upravo OEBS podržao.

Pokrajinski sekretarijat za kulturu i javno informisanje zauzeo je stav da nije došlo vreme za privatizaciju medija u lokalnim samoupravama - rekao je Grujić i podsetio da mediji lokalnih vojvođanskih samouprava izveštavaju na nekoliko jezika.

- Zbog svega toga, trebalo bi omogućiti da lokalne samouprave i dalje podržavaju medije u svojim sredinama, kako bi ti mediji  nastavili blagovremeno da informišu svoje sugrađane, dodao je Grujić.

Nacrt zakona o medijima i javnom informisanju nalazi se u nadležnom ministarstvu. U verziji koja je objavljena tokom javne rasprave predviđa se povlačenje države iz medija, njihova privatizacija i transparentnost vlasništva.

Planirano je i da se novac poreskih obveznika na medije od 1. januara 2014. godine isključivo troši na osnovu projektnog finansiranja.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi