Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Raskol u Politici i zvanično
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

16. 05. 2013.

Izvor: Novi Magazin

Raskol u Politici i zvanično

Odavno je znano da u dnevnom listu Politika tinja sukob između dvoje rukovodećih ljudi, direktorke Mire Glišić Simić i glavnog urednika Dragana Bujoševića. Ipak, pre nekoliko dana njihova uzajamna netrpeljivost dobila je i zvaničnu formu u pismu koje je Bujošević uputio svim novinarima kuće, a o kojem mediji, bar u prva dva dana, nisu izveštavali.

Glavni urednik u pismu navodi da je direktorka pozvala na sastanak „svoje favorite“ među urednicima i novinarima da ih obavesti kako je smena glavnog urednika sasvim izvesna, te da pokuša da unapred oformi novi kolegijum lista. Bujošević navodi da je generalna direktorka bez njegovog znanja pozvala nekolicinu novinara na razgovor o uređivačkoj politici, što je suprotno svim pravilima, kao i to da ovo nije prvi put da se Mira Glišić Simić meša u uređivačku politiku.

„Ne smemo da dozvolimo da direktorka uspe u svojoj nameri da posvađa redakciju. Pitanje je lične časti, morala i dostojanstva ljudi koji su se odazvali pozivu direktorke i koji sada o tome ne smeju da progovore ni slova...“, navodi između ostalog Bujošević.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi