Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Stefanović: Parlament ne sme biti mesto obračuna poslanika i novinara
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

17. 05. 2013.

Autor: M. R. Milenković Izvor: Danas

Stefanović: Parlament ne sme biti mesto obračuna poslanika i novinara

Predsednik Odbora za ustavna i zakonodavna pitanja Skupštine Srbije Vladimir Cvijan podneo je juče krivičnu prijavu za pedofiliju protiv čelnih ljudi „Naših novina“ Antonija Kovačevića i Vuka Vučurevića. Cvijan je to saopštio novinarima u parlamentu i objasnio da su čelnici tog lista pretili da će objaviti fotografiju njegovog šestogodišnjeg sina sa letovanja.

„Naše novine“ juče su objavile tekst pod naslovom „Srbija u dubiozi, Cvijan u Dubaiju“, dok je na naslovnoj strani to glavna tema uz opasku: „Cvijan se luksuzira i preti novinarima“.

Tekst je u stvari prepričan dijalog koji je novinarka tog lista vodila s Cvijanom nakon što ga je pozvala da pita kako se proveo na odmoru i koliko je to koštalo, a obiluje pretnjama, koje joj je, kako ona tvrdi, funkcioner SNS uputio. Uz tekst su objavljene i dve fotografije Vladimira Cvijana, za koje je on u skupštini rekao da su skinute sa Fejsbuk profila njegove supruge.

- Ova dva čoveka, Vuk Vučurević i Antonije Kovačević, direktor i glavni i odgovorni urednik „Naših novina“ u moje ime su „popili krivičnu prijavu“ zbog ugrožavanja bezbednosti mog sina, koji ima šest godina, i moje porodice, rekao je vidno uzbuđeni Cvijan novinarima u Skupštini Srbije, objašnjavajući da su ga u sredu zvali iz „Naših novina“ i da su ga pitali gde je bio na letovanju.

Zapretili su mu, kako je rekao, da će objaviti sliku njegovog sina. Tada je, kako kaže, shvatio da su „skinuli“ fotografije njegovog sina i supruge s njenog profila na Fejsbuku.

Cvijan je objasnio da se on bavi politikom, a ne sin i supruga.

Predsednik skupštinskog Odbora za ustavna pitanja i zakonodavstvo juče je novinarima delio i letke sa slikama Vučurevića i Kovačevića, iznad koje je stajalo - Pažnja - pedofili.

Niko od poslanika Srpske napredne stranke nije želeo da komentariše ni Cvijanove tvrdnje, ali ni letke koje je on delio, navodeći da je u pitanju lični čin.

Saopštenjem se samo oglasio predsednik srpskog parlamenta Nebojša Stefanović koji je istakao da „najviše zakonodavno telo ne sme biti mesto obračuna poslanika i novinara i obrnuto“.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi