Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Mijač: Ne znam ko je Kojić, ali poslužiće vlasti
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

17. 05. 2013.

Autor: M. Petrović- M. Radović Izvor: Blic

Mijač: Ne znam ko je Kojić, ali poslužiće vlasti

Ne znam ko je Dragoljub Kojčić. Ne znam, takođe, ni šta radi taj Programski odbor RTS i čemu on služi, komentariše Dejan Mijač, reditelj i nekadšnji predsednik UO RTS izbor predsednika Programskog odbora RTS-a.

Ipak, pretpostavljam da je za ono što je s njim vlast namerila da uradi dobar izbor - kaže Mijač.

Kojčić je na ovu funkciju izabran kao jedini kandidat, nakon što ga je predložio bivši predsednik Zoran Avramović.

Diplomirani filozof Dragoljub Kojčić je svojevremeno bio predsednik Srpske demokratske stranke za Srbiju, da bi potom prešao u DSS. U njoj se, međutim, nije dugo zadržao, pa je prešao u Novu Srbiju, a potom se angažovao i kao ideološki prvak koalicije „Novi dogovor za Srbiju“, koju su 2011. godine formirale stranke Zorana Drakulića, Zaharija Trnavčevića i Neobojše Lekovića, da bi se konačno skrasio među naprednjacima.

Oni su mu se, potom, odužili postavljanjem na mesto direktora Zavoda za udžbenike, a potom i izborom za predsednika Programskog odbora.

Milan Nikolić, zamenik predsednika UO RTS-a, kaže da su do sada na tom mestu bile osobe od ugleda poput Dragoljuba Mićunovića. On je izbor koji su napravile stranke. Da li je odgovarajući kadar, zaista ne znam - zaključio je Nikolić.

Uloga Programskog odbora je da zastupa interese gledalaca i slušalaca, daje preporuke i sugestije generalnom direktoru i Upravnom odboru. To telo ima 19 članova, koje bira Skupština Srbije, i trogodišnji mandat.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi